LMP: Vizsgálják meg a kettős állampolgárság körüli problémákat!

2012. szeptember 24. 16:30

Az LMP arra szólítja fel a kormányt valamint a szlovák-magyar kormányközi vegyes bizottság magyar társelnökét, hogy a bizottság október 18-ra tervezett visegrádi találkozóján tárgyaljanak a szlovák és magyar kettős állampolgárság megadásának lehetőségeiről.

2012. szeptember 24. 16:30

Dorosz Dávid, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának tagja az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy a „kormány gyáván lapít” a szlovákiai magyarság kettős állampolgársága körüli problémák, valamint a Selye János Egyetem leminősítése ügyében. Az LMP ugyanakkor a szlovák-magyar kormányközi vegyes bizottság következő találkozójának napirendjére vetetné a határon túli honfitársaink számára fontos ügyeket is – teszi hozzá.

Emlékeztet arra, hogy a  Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar-Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság magyar tagozata pénteken szakmai előkészítő ülést tartott, de azon nem került szóba sem a szlovákiai magyarok kettős állampolgárságának, sem a Selye János Egyetem leminősítésének problémája.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 24. 17:07
Lümpile ezt fickónak kéne írnod.
Mr Stokes
2012. szeptember 24. 16:53
Mi köze a visegrádi találkozónak a magyar, szlovák kétoldalu kapcsolatokhoz ?? LMP-s zavarkeltő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!