A pápa új enciklikájának kiadására készül a Vatikán

2012. október 04. 18:08

XVI. Benedek befejezte harmadik enciklikájának megírását; a Vatikán januárban teszi közzé – értesült az Ansa olasz hírügynökség.

2012. október 04. 18:08

Elkészült XVI. Benedek új enciklikája. Témaként az egyházfő a hitet választotta az október 11-én kezdődő Hit Évéhez kapcsolódva – jelentette „jól értesült vatikáni forrásra” hivatkozva az Ansa. Az olasz hírügynökségnek a kúria név nélkül idézett munkatársa beszámolt arról is, hogy XVI. Benedek idén nyáron a Castel Gandolfóban levő nyári pápai rezidencián fejezte be új enciklikája megírását.

A pápai körlevelet várhatóan január elején teszik közzé. Az Ansa úgy tudja, a Vatikán azért választotta ezt a dátumot, mert a pápa Jézus-trilógiája, A názáreti Jézus című sorozat harmadik kötete karácsony előtt jelenik meg, s nem szeretnék azonos időpontban nyilvánosságra hozni azokat. A 2005-ben pápává választott XVI. Benedek első enciklikája, az Isten szeretetéről szóló Deus caritas est 2006-ban jelent meg, a reményről szóló második enciklika, a Spe salvi pedig 2007-ben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!