Budai gimnazista nyerte az ENSZ filmpályázatát

2012. december 06. 16:36

Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium 11. osztályos diákja nyerte el az ENSZ támogatásával kiírt nemzetközi ifjúsági rövidfilmpályázat fődíját, amelyet csütörtökön adtak át a világszervezet bécsi székhelyén.

2012. december 06. 16:36

A nyertes pályamű a migráció és a menekültek témáját feldolgozó animációs rövidfilm. A pályázatot 10-20 év közötti fiatalok számára hirdették meg az emberi jogok témakörében. A verseny fő szervezői az ENSZ Tájékoztatási Szolgálata, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a This Human World elnevezésű, osztrák emberi jogi filmfesztivál voltak.

Jánka Eszter az MTI-nek elmondta, hogy három éve foglalkozik animációval, illetve rajzolással a Thomas Mann Gimnáziumban és a Budai Rajziskolában. A film készítésekor arra törekedett, hogy megfogalmazza, mit érezhet az, aki menekültként útra kel. Filmjéhez a hagyományos és a számítógépes animációs technika elemeit is felhasználta.

A pályázat filmjeit közzétették a YouTube videomegosztó portálon és a díjátadón is levetítették. „Érdekes volt látni a többiek filmjeit is, így jobban elmélyülhettünk a témában, nagyobb rálátást kaphattunk arra, hogy mások miként látják ugyanazokat a problémákat” – mondta Jánka Eszter.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. december 07. 08:13
Egy magyar diák nyerte a pályázatot? Nahát! És nem romaverésről meg rasszizmusról szól? Gratulálok! Ez kétszeres győzelem.
ottapont
2012. december 06. 17:13
Szeretnék gratulálni, csak nem jön be a vidi.:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!