Muzulmán-keresztény csúcstalálkozó színhelye lesz Ázsia

2013. február 27. 14:56

Muzulmán-keresztény vallási vezetők konferenciája kezdődött Jakartában. A nyilatkozatok szerint a találkozó célja az, hogy egész Ázsiára kiterjesszék a vallásközi párbeszédet.

2013. február 27. 14:56

Az indonéz fővárosban Ázsia 16 országából több mint 100 résztvevő van jelen a negyedik alkalommal tartott, kedden kezdődött konferencián. A március elsejéig tartó összejövetelt az indonéz püspöki konferencia és az Indonéz Egyházak Közössége szervezte.

A résztvevőket Suryadharma Ali indonéz vallásügyi miniszter köszöntötte, aki szerint a találkozó a három vallási közösség (katolikus, protestáns és muzulmán) elkötelezettségét mutatja a békés együttélés értékeinek előmozdítása iránt. Hasyim Muzadi, az Iszlám Tudósok Nemzetközi Konferenciájának indonéz főtitkára elmondta, hogy az idei fórum témája a „közös szó a közös cselekvésért”. Hozzátette, hogy ennek megvalósításához számos – vallási, politikai és társadalmi – problémát kell még megoldani.

Fernando R. Capalla érsek, az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetségének (FABC) Fülöp-szigeteki tagja kifejtette, hogy a régióban az igazságtalanság, a harmónia és a rend hiánya a szeretet hiányára vezethető vissza. A FABC szerint ezen a helyzeten úgy lehet változtatni, hogy követik a Biblia és a Korán tanításait, amelyek az Isten iránti és a felebaráti szeretet fontosságát hangsúlyozzák.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. február 28. 15:49
Májkrémnek ott a helye.
magnamater
2013. február 28. 15:48
Reméljük, eredményes lesz a találkozó, csökkenni fognak az ellentétek, melyeket azok is szítanak, kik nem hisznek Jézusban, se Allahban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!