Orbán: Európa nem lehet hűtlen keresztény gyökereihez

2013. május 15. 17:17

Ha Európa hűtlen lesz keresztény gyökereihez, elfordul hagyományaitól, akkor nem lesz ereje a válság utáni megújuláshoz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Zirci Ciszterci Apátság felújított épületének átadó ünnepségén.

2013. május 15. 17:17

Európa ma gyakran igazságtalan, néha visszaél hatalmával, és azokkal az országokkal szemben elnézőbb, amelyek csendben meghúzódnak a homályban – fogalmazott a kormányfő az apátság díszudvarán tartott ceremónián, amelyen több százan vettek részt. Magyarországnak azonban nem szabad elfordulnia saját hagyományaitól, mert „mi csak a magunk útján, magyar és keresztény kultúránk értékeire építkezve lehetünk erős ország” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Bejelentette egyúttal, hogy a kormány úgy döntött: visszaadja a zirci arborétumot az apátságnak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. június 11. 18:01
"Ha Európa hűtlen lesz keresztény gyökereihez..." ...még úgy is járhat, ahogy mi, miután keresztényietlen neveltetésű Ifjú Kommunistákat ültettünk a polcra. Orbán sajnálhatja, hogy már elsütötte, hogy "imádkozzál és dolgozzál" - Ora et labora -, mert a Benedekrendi gyökerű ciszterciek jobb néven vették volna, mint Nyugat-Európa, amikor őket ezzel szuttyongatta ezzel... (mellesleg Dallasban is van egy ciszterci perjelség.. de ezzel nem utalnék semmire...)
trabantkombi
2013. május 16. 18:22
Csuhások térdere, imához! Mocskos hazug hazaáruló felcsúti dagadt takony! 2014!!!!
korona
2013. május 16. 13:48
Csak a kereszténységben maradhatunk meg, őrizhetjük meg magyarságunkat. Ugyanis a kereszténység (nem a judeó - vagy mit tudom én milyen - kereszténység!) különböztet meg egyedül bennünket igazán a zsidóktól. Mi JÉZUS tanítványai vagyunk! Isten legyen velünk mindig! Mert ember tervez, Isten végez. Ne feledkezzük meg egy pillanatig sem tanítónkról sem soha: Prohászka Ottokárról! "A szép élet: szeretet és fegyelem." (P.O.)
kgyula
2013. május 16. 09:05
Te aztán teszel érte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!