Rezsicsökkentés: a Fidesz szerint trükköznek a szolgáltatók

2013. október 31. 14:49

A Fidesz törvénymódosítást kezdeményez, hogy a gázszolgáltatók a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat határozatlan ideig ne módosíthassák. Németh Szilárd szerint ugyanis a szolgáltatók a díjak emelésével trükköztek. Az Index azt gyanítja, hogy a kormány is trükközik, és a Tigáz megvásárlására készül.

2013. október 31. 14:49

A jelenlegi szabályozás szerint kettő-négy évente kell az egyetemes szolgáltatási díjakat meghatározni. A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa közölte, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a tervek szerint nem kell új díjakat meghatároznia, hanem a fogyasztók a régi díjakon fogják a számlákat megkapni.

A képviselő szerint ez azért szükséges, hogy semmi se veszélyeztesse a rezsicsökkentés politikáját. A szolgáltatók alacsonyabb fogyasztás esetén ugyanis ennek a díjnak az emelésével trükköztek, hogy biztosítsák a magas bevételeket – mutatott rá Németh Szilárd. Ez a fordított arányosság is bizonyíték arra, hogy a szolgáltatók azt csináltak, amit akartak: ha kevesebb a fogyasztás, akkor majd drágábban adjuk, és akkor is megmaradunk a pénzünknél- fogalmazott a politikus. A törvénymódosítás véleménye szerint szükséges ahhoz, hogy semmi se veszélyeztesse a rezsicsökkentés politikáját.

Az Index szerint ez már a sokadik lépés, amely az energiacégek tulajdonosait eladásra ösztönözheti. Németh Lászlóné korábban két, meg nem nevezett cég megvásárlásának szándékáról beszélt, a portál szerint az egyik a Tigáz elosztó üzletága lehet, amely jelenleg az olasz ENI tulajdonában van.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. október 31. 18:30
A rohadék Tigázt mindenekelőtt le kellene bombázni, a helyét beszántani, és sóval bevetni. Majd: megvenni óccsón a 6 lábú kutyáéktól...
flyb
2013. október 31. 18:14
Fordítva állja meg a helyét a mondat: a fidess trükközik a "rezsicsökkentéssel". Így már a valóságot mutatja a mondat!
szalámis hegedű
2013. október 31. 15:46
Fizessük ki a rezsizolgáltatók veszteségeit, hogy rezsit tudjunk csökkenteni. Ezt úgy hívják, hogy perpetuum mobile.
harcos rezsivédő
2013. október 31. 15:42
Töretlenül bízok az újkommunista fideszben, és annak elnökében, hogy sikeresen vívja meg harcát a rezsiszellem ellen, és a gaz szolgáltatók üres talicskával kitakarodnak az országból, hogy Államunk felvirágoztassa, és újra a nép kezébe adja a szolgáltatókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!