Devizahitelek: a kormány a Kúriára vár

2013. november 19. 12:23

A Kúriára vár a kormány a devizahitelek egységes jogi rendezése ügyében – közölte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter miután kerekasztal-megbeszélést tartottak a témáról az érintett intézmények vezetőinek részvételével.

2013. november 19. 12:23

A Kúria, a Magyar Nemzeti Bank, az Országos Bírósági Hivatal, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Magyar Ügyvédi Kamara, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara és a Legfőbb Ügyészség vezetőinek, illetve képviselőinek részvételével zajlott megbeszélés a Közigazgatási és Igazságügy Minisztériumban, melynek során a devizahitelek jogi kérdéseinek rendezésére kerestek megoldást.

Navracsics Tibor a megbeszélés után azt mondta: a fogyasztói szerződésekkel kapcsolatos illetékességi szabályok módosítására vonatkozó törvényjavaslat már a parlamentben van, december elejére pedig döntés várható az ügyvédi és a közjegyzői kamarák végrehajtási kérdésekkel kapcsolatos javaslatairól. Jelenleg nincs arról szó, hogy az állam tömegesen módosítaná a hitelszerződéseket. A miniszter szerint alapvető kérdés a devizahiteles szerződések érvényessége, az egyoldalú kamatváltoztatás, illetve az árfolyamrés egységes megítélése.

Ezek a problémák a Bankszövetség szerint is csak jogszabállyal rendezhetők, ezért a Darák Péter Kúria-elnökkel való konzultáció után a KIM és az NGM megkezdi a kodifikáció előkészítését – írja a Hvg.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. január 11. 22:02
Hát, akkor ellesznek egy darabig. Mindegy, a fizu addig is jár!
freehckr
2013. november 19. 17:49
Ne siessétek el, végül is csak négy éve kormányoztok, eredmények nélkül...
files32
2013. november 19. 16:57
Labdázzatok csak nyugodtan,hülyítsétek a zembereket majd csak letelik a futamidő valamikor.
Gregorius
2013. november 19. 16:50
Hát nem tudom...Az utolsó bekezdés szerint itt még csak egy jogszabály előkészítése indult el talán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!