Devizahitelek: az egységes joggyakorlatot hiányolja Orbán

2013. november 08. 08:31

A miniszterelnök is szorgalmazza, hogy a Kúria hozzon jogegységi döntést a devizahitelügyekkel kapcsolatban, mivel az utóbbi időben egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek születtek a devizahiteles perekben.

2013. november 08. 08:31

A kormányfő a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában kifejtette: az embereket nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy bevezetnek egy kormányzati megoldást, majd azzal ellentétes bírósági ítéletek születnek, az ugyanis jogi zűrzavart eredményezne. 

Ezért arra kell sarkallni az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet a devizahitelügyek területén, vagyis hozzanak egy olyan jogegységi döntést, amely után a bírók az azonos tényállásokat, azonos élethelyzeteket azonos módon fogják megítélni, és azonos ítéletek születhetnek – mondta Orbán Viktor.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. január 11. 22:03
Hát csináljon egységes joggyakorlatot, ha hiányzik neki. Megteheti, nem?
Scarmond
2013. december 05. 02:37
Tegyenek rendet! Pont ez az ami nem sikerült nektek, az ígért elszámoltatás is humbug volt! 3 év alatt több megszorítást hoztatok mint a bolsevik hazaárulók. Egy brancsból jöttetek, elég volt 23 év belőletek!
Forsz
2013. november 30. 08:44
Ennek a kocsmai-szintű, lumpenproli beszédnek semmi értelme, mert zülleszti a közgondolkodást. Éppen ezért, értelmes emberek közt helye sincs.
rajgy
2013. november 11. 09:29
A parlament csak jogszabályt hoz. Hogy hogyan "gyakorolják" az a kúriánál landol. Ha nem elég a kúriának a meglevő jogszabály, akkor szóljon mig van 2/3. Én ezt a kérdést a választásokkal is összekötném. A kormánynak fájdalmat kell a bankoknak okozni, tehát mennél nagyobb a támogatás, annál szabadabban lép. (Hacsak nem a bankok megegyeznek az adósokkal már előtte.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!