Véget ért a Debreceni Református Kollégium jubileumi programsorozata

2013. december 19. 10:38

A Kántus hangversenyével zárult az idén 475 éves Debreceni Református Kollégium jubileumi programsorozata december 18-án a debreceni Nagytemplomban. Az ünnepi zenés istentisztelet díszvendége Áder János köztársasági elnök volt.

2013. december 19. 10:38

 A rendezvény egyben a 275 éve alapított kollégiumi énekkar jubileumi évének nyitó alkalma is volt. A Kántus a Kodály Filharmonikusokkal együtt adta elő Orbán György Karácsonyi Oratóriumát, amelyet a szerző 1989-ben többek között Lukács evangéliumának válogatott verseiből írt.

A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy a Kollégiumban nem a szép szavak teszik méltóvá az emlékezést, hanem a mindennapokban itt születő teljesítmény, amelyet az évszázadok nemesítették és formálták olyanná, ami a 475 éves intézmény előtt ma is és holnap is nyitva tartja a jövő kapuját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!