A taxirendelet felülvizsgálatát követeli a DK

2014. január 26. 14:20

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés vizsgálja felül a taxirendeletet.

2014. január 26. 14:20

 Arató Gergely, a párt fővárosi ügyvivője azt írta közleményében, hogy a tavaly bevezetett taxirendelet összeomlással fenyegeti ezt a fontos közszolgáltatást, a „drasztikusan megemelt” viteldíjak visszaszorították a keresletet, a magasabb bevétel nagy része viszont a fuvarszervezőknél csapódik le, a taxik fóliázása pedig fölösleges kiadásokra kényszerítette a taxisokat.

Az ellenzéki politikus azt írta, a „túlbonyolított gumiparagrafusok” tág lehetőséget teremtettek a BKK részére, hogy büntesse a taxisokat és különböző díjakat szedjen be tőlük.

 Az új rendszer általános elégedetlenséget váltott ki a taxisok körében, azzal egyedül csak néhány nagy, a sajtóhírek szerint Fidesz-közeli fuvarszervező cég elégett - írta a DK politikusa.

A DK azt is követeli, hogy független szakértők vizsgálják meg a taxisokat a figyelem megosztására kényszerítő, és ezzel sokak szerint a közlekedés biztonságát is veszélyeztető csendes címkiadási rendszer és az azóta történt taxis balesetek tapasztalatait.
 
2013. szeptember elseje óta új taxirendelet van érvényben Budapesten, ez az addigi maximált helyett fix tarifát állapított meg, kötelezővé tette a bankkártya elfogadását, illetve a járműnek a taxiengedély meghosszabbításakor sárga színűnek kell lennie.
 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2014. január 27. 05:02
Úgy tudom egy taxis sem tiltakozott a megemelt fix tarifa miatt.
khomeini
2014. január 27. 01:12
Csak úgy kérdezem Arató Gergelytől, tudja, mi a csendes címkiadás, és hogy adták ki a címeket eddig? Vajon akkor nem oszlott-e meg a figyelem, amikor a taxis kolléga vezetés közben próbált címeket leütni a rádión, aztán jegyzetelni (szintén vezetés közben) a pontos címet, esetleg a nevet is hozzá? Áh, de hát ez mindegy is, megint összeállna a baloldal-taxisok koalíció, csak már nem a takonygerincű Göncz az államfő, ezt nem kellene elfelejteni.
Wendriner
2014. január 26. 18:04
Taxisok védjen meg titeket is a DK.
rosszkutya
2014. január 26. 17:56
Dr. Komáromi Endre divízióvezető, Forgalombiztonság, Taxi és Parkolásszervezés Divízió, Budapesti Közlekedési Központ "...egyszer majd kérni fogunk magától valamit, Virág elvtárs..." http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/megusztak-a-bortont-a-hiressegeket-mosdato-zsaruk-2069061 http://www.magyarhirlap.hu/kikepzesnek-alcaztak-a-bevetest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!