Huszonöt kilós kereszttel a világ körül

2014. január 11. 11:09

A 61 éves szociális munkás huszonöt kilós keresztet cipel a vállán – 1987 óta.

2014. január 11. 11:09
Lindsey Hamon

„Azután indult útnak a kereszttel, miután egy közeli barátja elveszítette a hitét: 

– Kitaláltam, hogy elgyalogolok a városába, ahol élt, és az út során minden nap imádkozom azért, hogy visszatérjen Istenhez. Nem vagyok biztos benne, hogy valaha is visszatalált hozzá, mindenesetre arra gondoltam, ha már gyalogolok, viszek magammal egy keresztet tanúságtételként.

 – Bámulatos hatást váltott ki az emberekből, amikor megérkeztem az első városba. Egyesek megálltak az autójukkal, és odajöttek hozzám beszélgetni. Voltak, akik meghívtak egy pubba. Vadidegenek kérdezgettek: »Miért csinálod, mi a célod vele?« – meséli Hamon. Szerinte a kereszt megtöri a jeget, társadalmunkban ugyanis túl sok falat állítunk magunk köré: – Egyre inkább bezárkózunk saját kis világunkba… A legnagyobb probléma a magány, és hogy az emberek nem igazán hajlandók megosztani magukról bármit is – mondja.

A mostani már a harmadik keresztje, egy építőmunkás barátja készítette számára. – Az elsőt ellopták a readingi rockfesztiválon, a másodikat pedig néhány évvel ezelőtt az indiai vámőrség foglalta le – mondja.

 Ugyan a kereszt három darabra szétszedhető és összecsavarozható, de még így is meglehetősen kacifántos vállalkozás átjutni vele egy repülőtéren. A hongkongi vámtisztek azt gondolták róla, hogy egykerekű bicikli.”

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
josip
2014. november 27. 11:57
Nagy az isten állatkertje...
Valeri Anna
2014. január 15. 17:00
Ezek azok a szektás túlzások, amit jószándékkal, ámde kevesebb tudással gyakorolnak néhányan. Ilyen pl.,mikor ostorozzák magukat..vagy keresztre feszítenek, néhány nemrégen keresztségre jutott törzs...Jézus Krisztus, biztos nem ezt várja... ezt a keresztet, más módon kell megjeleníteni lásd Böjte Csaba vagy volt Teréz anya...a hiteles tanítás megtartásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!