ENSZ: Az egyház abortuszellenessége azonos a kínzással

2014. május 14. 11:24

Az ENSZ kínzás elleni egyezményével foglalkozó május eleji bizottsági ülésén a szervezet szakértője azzal vádolta az egyházat, hogy az abortusz minden formájának elítélésével a kínzást támogatja. A Szentszék ENSZ-képviselője azzal reagált: az abortusz maga a kínzás.

2014. május 14. 11:24

Nemrég, május 5-ével kezdődően tartotta ülését Genfben az ENSZ kínzás elleni egyezménnyel foglalkozó, 52. bizottsági ülése.

A találkozón Felice Gaer, a Jacob Blaustein Intézet az Emberi Jogokért igazgatója kijelentette: a katolikus egyház  tanítása az abortuszról lehet a felelős azért, hogy kilenc éves, nemi erőszak áldozatául esett kislányok szülték meg erőszakból fogant gyermekeiket: „A bizottság úgy véli, hogy egy olyan törvény, amely minden esetben bűncselekményként kezeli a terhességmegszakítást, megszegi a Kínzás Elleni Egyezményben foglaltakat.”

Silvano Tomasi pápai nuncius erre reagálva azt mondta: a keresztény egyház pro-life álláspontja mindig az emberi jogok védelmét tartja szem előtt: „A Szentszék célja az, hogy minden egyes gyermeket megóvjon attól, hogy születése előtt megkínozzák vagy megöljék”. Tomasi szerint az abortusz a kínzás.

„Nem újdonság, hogy az ENSZ azt akarja, hogy minden nő számára elérhető legyen az abortusz, beleértve a kiskorúakat is, amikor pedig az egyház ez ellen fellép, azt a női jogok megsértésének tekinti” — nyilatkozta Pam Stenzel a LifeSiteNews-nak.

Ashley McGuire, a amerikai Catholic Voice képviselője szerint az emberi jogok ismerete eleve nem is létezne a kereszténység jelenléte nélkül, hiszen a keresztény világlátás az, amely minden egyes embert méltósággal és tisztelettel kezel.

Monica Kelsey pro-life aktivista képviselője elmondta: „Ha valóban hiszünk abban, hogy Isten saját képmására teremtett minket, akkor teljesen mindegy, hogy egy gyermek milyen körülmények között fogant. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy gyermek minden körülmények között megérdemli az élethez való jogot. Rengeteg olyan lánnyal beszéltem, akik elvetették nemi erőszakból fogant gyermekeiket és aztán megbánták, hogy nem tartották meg a kisbabát.”

Összesen 437 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vértes László
2016. február 01. 19:46
"Aki szerint egy kilenc, vagy akár egy tizenéves kislány hordjon ki terhességet és szüljön, az utolsó gazember." És aki szerint egy nő átlagos esetben hordjon ki egy terhességet, és szüljön, az utolsó előtti gazember? Mi a véleményed arról az értelmiségiről, aki egyfolytában azon agyal, hogyan manipulálhatná fiktív marginális eseteket aránytalanul felnagyítva a közvéleményt? Szerinted az ilyen értelmiségi hős, a fény terjesztője a világban?
acido domingo
2014. november 06. 21:01
'Az extrém példák (erőszak; anya életét közvetlenül veszélyeztető terhesség; élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenesség) esetében teljesen védhetetlen az egyházi álláspont. ' Pont annyira védhető mint a nem extrém esetekben. A végső érv az, hogy a magzatot embernek tekintjük. Akkor is ha lombikban 'fogan' vagy nemi erőszak következtében.
Sulammit
2014. július 16. 12:35
Egy hívő ember csak úgy gondolkodhat, az abortuszról mint kordart. Akárhogy is csűrjük - csavarjuk.
Sulammit
2014. július 16. 12:35
Ha megszületik egy kisbaba és a kukába dobják, vagy mint tegnap néztem a hírTV-t a WC-ben hagyják, mert senki - anya, apa, nagymama - akik jelen voltak nem húzták ki onnan, mindenki mondott egy kifogást-nyafogást, - szóval jogosan, nagy a felháborodás. De mitől más egy 53 cm-es kisbaba, mint egy 5 vagy 10 cm-es? Akit szintén a kukába dobják. Sőt azt az orvost diszkriminálják, aki az abortuszt nem hajlandó elvégezni, vagyis megölni egy kisbabát! Én erről beszélek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!