A miniszterelnök a Várba, több minisztérium vidékre költözik

2014. június 06. 17:16

A miniszterelnök hivatala a Budai Várba költözik, és több minisztérium is vidékre kerülhet. A Honvédelmi Minisztériumot Székesfehérvárra, a földművelésügyi tárcát Debrecenbe költöztetnék. A Miniszterelnökségen belüli vidékfejlesztési államtitkárságot Kecskemétre helyeznék.

2014. június 06. 17:16

 A budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő a kabinet pénteki üléséről az MTI érdeklődésére adott tájékoztatásában.

Kifejtette: Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig. Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Fácán
2014. június 08. 11:24
http://idokjelei.hu/2014/06/a-vodafone-megtorte-a-csendet-az-allami-lehallgatasokkal-kapcsolatban/
Lázár Fácán
2014. június 08. 11:23
A cég elmondta, hogy a kábeleket közvetlenül saját és más telekommunikációs csoportok hálózataiba kötötték be, lehetővé téve az ügynökségeknek az ügyfelek valósidőben történő lehallgatását és bizonyos esetekben, mozgásuk nyomonkövetését. Adatvédelmi aktivisták szerint a beismerés egy igazi „rémálom helyzetet” tár elénk, ami megerősíti az eddigi legborúlátóbb feltevéseket.
Lázár Fácán
2014. június 08. 11:22
A cég megtörte hallgatását az állami megfigyelésre vonatkozó vádakkal kapcsolatban, elmondása szerint azért, hogy visszaszorítsa az állampolgárok megfigyelésére használt telefonos és szélessávú hálózatok fokozott terjedését a „Rendfenntartás közlési jelentés” közzétételével. Ez az eddigi legrészletesebb bepillantás az állampolgárok állami megfigyelésének részleteibe.
Lázár Fácán
2014. június 08. 11:22
A világ egyik legnagyobb mobil szolgáltatója, a Vodafone, elismerte azoknak a titkos kábeleknek a létezést, amelyek lehetővé teszik a kormányügynökségek számára, hogy lehallgassák a hálózaton keresztül folyó párbeszédeket, megerősítve ezek széleskörű alkalmazását mind a 29 országban, ahol a cég jelen van Európán belül és kívül egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!