A Közgép kötheti össze a budai villamosvonalakat

2014. július 04. 13:09

A Közgép, a Swietelsky és a Strabag alkotta konzorcium kivitelezheti a budai fonódó villamoshálózatot összesen több mint 12 milliárd forintért. A pályázat eredménye még nem végleges, az egyik kizárt cég valószínűleg megtámadja a döntést, mert olcsóbb ajánlatot nyújtott be.

2014. július 04. 13:09

A BKK tavaly decemberben írt ki pályázatot a budai fonódó villamoshálózat kiépítésére. A budai fonódó villamoshálózat létrejöttével a korábbi 17-es villamos vonalát összekötik a 19-es, a 41-es és a 61-es járatokéval, így hosszú, észak-déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre.

A BKK a villamoshálózat Bem rakparti ága tekintetében a nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot beadó BEM Tram Konzorciumot hirdette ki nyertesnek. A kivitelezés részeként új villamosvágányt építenek a Germanus Gyula park és a Batthyány tér között.

A Margit körúti ág kivitelezésével – azaz a már nem közlekedő 17-es és a 4-6-os villamos vonalának összekötésével, a Török utcai és a Frankel Leó utcai új megállóhelyek megépítésével, valamint a 17-es eddigi villamos pályájának felújításával a Margit hídtól a Tímár utcáig – a nettó 8,2 milliárd forintos ajánlatot beadó ÓBUDA Tram Konzorciumot hirdették ki az eljárás nyertesének.

Mindkét konzorciumot a Közgép-Strabag-Swietelsky trió alkotja – írja az Index. A portál úgy tudja, hogy a közbeszerzés eredménye még nem végleges, mert az eljárásból kizárt Tóth TD Kft. megtámadja majd a döntést, ugyanis a cég jóval olcsóbb ajánlatot adott be. A kizárását azzal indokolták, hogy még nem járt le az az eltiltás, amit a kft. egy két évvel ezelőtti, esztergomi vasúti tenderről való kizárása után kapott.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
császár
2014. július 05. 21:48
Ha egyszer én nyerek, én is a Strabaggal meg a Swietelskivel fogom megcsináltatni. Akkor legalább jó lesz, én meg baromi jól járok majd. Hú de egyszerű vállalkozónak lenni itten. (Csak sajnos én rossz kollégiumban laktam.)
VakzKommondor
2014. július 04. 21:03
Nem keres túl sokat az rtl klub?
Akitlosz
2014. július 04. 17:55
A Közgép? Micsoda váraatlan fordulat! Ki hitte volna?
Ángyán Páván
2014. július 04. 15:25
Legalább összeköti őket végre valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!