Fegyelmi indul a romagyilkosságok bírája ellen

2014. július 09. 16:42

Azért indítanak fegyelmit a romagyilkosságok ügyében eljáró Miszori László bíró ellen, mert 11 hónap eltelt az elsőfokú ítélet óta, és még mindig nem foglalta írásba az ítéletet.

2014. július 09. 16:42

Fegyelmi eljárást indít a Budapest Környéki Törvényszék elnöke Miszori László bíró ellen, aki a romagyilkosok perében járt el. Az indok, hogy még mindig nem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet, pedig már 11 hónap eltelt annak meghozatala óta.

A jogszabályok szerint a bíróknak 60 nap áll rendelkezésre az ítéletek írásba foglalására. A Népszabadság úgy tudja, hogy a fegyelmi megindítása óta időközben elkészült az írásba foglalt ítélet, amely mintegy 880 oldalt tesz ki. Ennek ellenére a lapnak nem nyilatkoztak arról, hogy ez van-e valamilyen hatással a fegyelmi eljárásra.

A Népszabadság azt írja, hogy a bonyolult ügy részletes jogi indokolásának megírása mellett Miszorira novembertől ismét szignáltak ügyeket. A Népszabadság forrásai szerint a romagyilkosságokhoz hasonló bonyolultságú és súlyú büntetőügyekben általában hosszabb időre felmentik a bírót egyéb teendői alól, hogy csak az adott per összegzésére koncentrálhasson. A lap tud olyan esetről, ahol több mint egy évig tartott az ítélet írásba foglalása, a bíró ellen mégsem indult fegyelmi, sőt magasabb beosztásba is helyezték.

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. október 08. 15:41
minden ítéletet könnyű kihirdetni, csak a megindokolása nehéz.
DFK
2014. július 10. 13:59
A fizetésük se kicsi.
Akitlosz
2014. július 10. 13:57
Csak tudja, hogy mivel indokolja, amikor eldönti, hogy mit ítél. Az ítélet kihirdetésekor már késznek kell lennie az indoklásnak, különben ugye indokolatlan ítéletek születnének, ami nem lenne jó.
kurbitalis
2014. július 10. 01:17
Hogy az érdekes, életfogytiglani büntetés kiszabására "jogosult" vádlottak szabadlábon helyezésekről, és a sajátos ítéletekről szó se essék. Lásd a Kozma pert és egyéb szégyenfoltot a testület homlokán. Az agg bírák nyugdíjaztatásának ügyét már ne is említsük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!