Gyertyát gyújt a Fidelitas és az IKSZ a keresztény áldozatokért

2014. augusztus 28. 15:46

Gyertyagyújtást tart a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pénteken Budapesten azokért a keresztényekért, akik a Közel-Keleten az Iszlám Állam elnevezésű dzsihádista erő brutális támadásainak áldozataivá váltak.

2014. augusztus 28. 15:46

A Fidelitas és az IKSZ elnöksége az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy az iszlám szervezet vallásuk, állampolgárságuk miatt emberek százait végzi ki különös kegyetlenséggel, legutóbb James Foley amerikai újságírót. Az állandó fenyegetettségben élő keresztény mikroközösségeket egyre több erőszakos bűncselekmény fenyegeti – hívta fel a figyelmet a két ifjúsági tömörülés, hozzátéve, hogy a nemzetközi szervezetek tiltakozása ellenére a vérontás folytatódik.

A pénteki gyertyagyújtással azt is kifejezik: „nem akarjuk, hogy vallásuk miatt embereket öljenek Irakban vagy Szíriában, és mielőbbi rendezést várunk a közel-keleti keresztények védelmének ügyében” – tudatták.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. szeptember 09. 15:59
Itt már elsősorban arab és ruszki kollaboránsok kulminálnak. Másodlagos, hogy úgy gondolják, hogy ebben a szerepkörben gyalázniuk kell a keresztényeket. Amellett, hogy a keresztény oroszoktól ez régebben eléggé távol is állt. A Fidelitás meg azt nem tudja, hogy ebben a helyzetben egy keresztény ember a terrorista Iszlám Állam minden áldozatáért gyújtana gyertyát, akkor is, ha jelen esetben öt áldozatból négy keresztény.
gwrf
2014. szeptember 01. 14:34
a baltával szétvert fejű örmény keresztényért is gyújtottak?
premiumpartner
2014. augusztus 30. 22:44
És őértük? http://kozbenjaro.blog.hu/2014/08/27/lavorba_fogjak_fel_a_vert_mint_mashol_a_disznovagaskor_az_iszlam_allam_remtettei
Anonymusz
2014. augusztus 30. 22:38
Ahogy látom, van itt is kereszténygyűlölő elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!