Kedd este hazánkban is imádkoznak a keresztényüldözések áldozataiért

2014. augusztus 26. 14:30

Kedden este 19 órakor három magyarországi templomban is csatlakoznak az USA-beli jezsuita Marquette Egyetem közösségének imájához, akik a terroristák által meggyilkolt James Foley katolikus újságíróra emlékeznek: a budapesti Lehel téri templomban, a soproni Árpádházi Szent Margit templomban és a kaposvári, úgyszintén Szent Margitról elnevezett templomban.

2014. augusztus 26. 14:30

Kedden, augusztus 26-án este 19 órakor három magyarországi templomban is csatlakoznak az USA-beli jezsuita Marquette Egyetem közösségének imájához, akik a terroristák által meggyilkolt James Foley katolikus újságíróra emlékeznek – mondta a Magyar Kurír katolikus hírportálnak Lejtényi Emánuel, a budapesti Lehel téri templom káplánja.

„Naponta jutnak el hozzánk a hírek, melyek a Közel-Kelet országaiban keresztények üldözéséről számolnak be. Aggodalmunk mellé a remény is társul. Együtt érzünk a szenvedőkkel, és a szűk lehetőségeket kihasználva indítjuk el élelmiszer- és gyógyszersegélyeinket” – írja az imaest meghívójában Várnai Péter, a Lehel téri templom plébánosa.

A terroristák által meggyilkolt James Foley amerikai katolikus újságíróra emlékezve a jezsuita Marquette Egyetem közössége – egykori tanárai és diáktársai – szüleivel együtt imádságra gyűlnek össze, ezzel egy időben Magyarországon is lehet csatlakozni imáikhoz augusztus 26-án 19 órakor Budapesten, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban, Sopronban, a lővéreki Árpádházi Szent Margit-templomban és Kaposváron, az Árpádházi Szent Margit-templomban.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2014. augusztus 31. 20:07
Szűz Máriához nem szabad imátkozni, tiltja a Biblia. De nem is érdemes, mert nem Isten és nem hallja meg az imákat. A katolikus egyház tévelygése és hazugságát ne vegyétek be.
Sulammit
2014. augusztus 31. 20:07
Senki nem lehet Isten előtt olyan kedves, mint Mária, mert ő szent Fiának az édesanyja. Imádkozzál érettünk Istennek szent Anyja. Hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire.
Sulammit
2014. augusztus 31. 11:52
...asszonyunk Szűz Mária Istennek Szent Anyja, imádkozzál érettünk bűnösökért, áraszd szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre, most és halálunk óráján. Ámen. Szeretetláng rózsafüzér imája. Szeplőtelen Szív Szeretetlángja
tóth mária
2014. augusztus 30. 18:16
Azt még nem hallottam, hogy a zsidók a keresztényekért imádkoznak! Velük ez a remek holo év minden nap foglalkozik, legyen ez elég nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!