Pert nyertek a Bánffy-örökösök a kolozsvári városháza ellen

2014. október 13. 16:13

Több mint 95 ezer lej kártérítést kell fizetnie a kolozsvári polgármesteri hivatalnak a főtéri Jósika-palota használatáért a Főtér.ro szerint. Az épületet öröklő Bánffy-leszármazottak még 2002-ben indítottak kártérítési pert a városvezetés ellen.

2014. október 13. 16:13

A Bánffy-örökösök 1999-ben igényelték vissza a Kolozsvár főterén álló Jósika-palotát (amit Teleki-palotának is hívnak), idén pedig visszaszerezték az ingatlant, amelynek értékét ötmillió euróra becsülik.

 
Az örökösök 2012-ben kártérítési pert indítottak a helyi önkormányzat és a polgármesteri hivatal ellen, miután a városháza 2010-től szociális lakásokat működtetett a 16. században épült palota tíz lakrészében.
 
Az öt Bánffy-leszármazott szerint a városháza két év alatt tízezer lejjel károsította meg őket, mivel a visszaszolgáltatási folyamat idején használt szociális lakásokat nem tudták bérleményként hasznosítani. Később kártérítési igényüket 95.200 lejre módosították, a bíróság pedig jogerősen jóváhagyta kérésüket – írja a Főtér.ro.
 
A városháza sajtóosztálya szerint a városi tanács csütörtökön szavaz arról a határozattervezetről, amelynek értelmében az önkormányzat 95.200 lejt fizet a Bánffy-örökösöknek, és megtéríti a 11.565 lejes perköltséget is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!