Megtartó hűség: lezárult a Házasság Hete

2015. február 16. 14:38

Bíró László családügyért felelős püspök szentmiséjével zárult le a Házasság Hete idei rendezvénysorozata. A hét arcai, Tomka János és Zsáry Anikó az elköteleződésről beszélt a híveknek.

2015. február 16. 14:38

Bíró László, az MKPK családreferens püspöke mutatta be a házasság hete rendezvénysorozat záró szentmiséjét február 15-én Budapesten, a városmajori Jézus Szíve-templomban - írja a Magyar Kurír.

 
A hazánkban idén nyolcadik alkalommal megrendezett házasság hete február 8-án kezdődött, és országszerte gazdag programot kínált az érdeklődőknek.
 
A Házas Hétvége budapesti tartományfelelősei, Fazekas Klára és László köszöntötték a jelenlévőket, Bíró László püspököt, a házasság gondozásával foglalkozó lelkiségi mozgalmakat, valamint a házasság hete idei arcait: Tomka Jánost és Zsáry Anikót; majd hálával emlékeztek meg a nemrég elhunyt Beöthy Tamás jezsuitáról, aki egész életében a házasságokért fáradozott. 
 
Tomka János és Zsáry Anikó az elköteleződésről beszélt a híveknek, a hűségről, a kitűzött cél érdekében végzett kemény munkáról. Egy közelmúltbeli, középiskolások körében végzett felmérés szerint az elköteleződés mint fogalom napjaink fiataljai számára jóformán értelmezhetetlen – el kell magyarázni, meg kell tanítani nekik.
 
Bíró László püspök köszöntő szavaiban elmondta, jó volt látni, hogy egész héten át a média is ünnepelte a házasság örömhírét a házasság hetének köszönhetően. A főpásztor szintén megemlékezett Beöthy Tamásról, aki pár évvel ezelőtt részt vett ezen az ünnepi hangulatú záró szentmisén, és aki ma ünnepelné 88. születésnapját. 
 
Bíró László Ferenc pápának a Schönstatt mozgalom képviselőihez intézett, 2014. októberi beszédéből emelt ki fontos pontokat. Arra a kérdésre, hogy mit tehetünk a házasságokért, a Szentatya hangsúlyozta: ma, amikor olyan sok irányból éri támadás a házasságot, a tiszta beszéd, az egyértelműség a legjobb válasz; az, hogy az értéket valljuk továbbra is értéknek. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!