Bevándorlás: Gyurcsány az uniós biztosnál panaszkodik Orbánra

2015. július 28. 12:38

Gyurcsány Ferenc levelet írt Dimitrisz Avramopoulosz bevándorlásügyi EU-biztosnak, amelyben a kormány nemzeti konzultációjára, plakátkampányára és a határzárra panaszkodik.

2015. július 28. 12:38

A DK elnöke levélben fordult Dimitrisz Avramopouloszhoz, az Európai Bizottság bevándorlásért felelős biztosához. A pártelnöki levél összegzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tragikus párizsi merénylet óta „tudatosan és szisztematikusan mossa össze a bevándorlókat, a menekülteket és a terroristákat, tudatosan kelt félelmet a magyar társadalomban, manipulálja a bevándorlással kapcsolatos adatokat, valamint idegengyűlöletet, indulatokat szító politikát folytat a plakátkampánytól a »nemzeti konzultáción« át a déli határra tervezett kerítésig” – áll a DK közleményében. Gyurcsány szerint „a magyar kormány álláspontja ebben az esetben sem egyezik meg a magyar társadalom többségének a véleményével”.

A pártelnök a levélben ismerteti a DK nézeteit a bevándorlásról. Eszerint közös európai bevándorlási és menekültügyi politika keretein belül kell kezelni, aminek a kettős szolidaritás elvén kell alapulnia. Egyrészt szolidaritást kell vállalni a menekültekkel, de szolidaritás kell az Európai Unió tagállamai között is, ezért a DK támogatja azokat a javaslatokat, amelyek a menekültek EU-n belüli elosztására irányulnak. Ezen kívül fel kell lépni az embercsemészekkel szemben és oktatással, képzésekkel kell integrálni a bevándorlókat – írta Gyurcsány.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. július 31. 20:28
Gyurcsányt kellene integrálni - Afganisztánban!
Vén Csataló
2015. július 29. 13:40
Mindenki teszi a dolgát. A hazaárulók például hazát árulnak.
ottapont
2015. július 28. 21:01
'Én is migráns vagyok.' Hogy szakadna a táblád a nyakadba, kredenc!
dick52
2015. július 28. 19:27
nem azt mondtak, hanem, menj a pi...ba Feri! valami ilyesmit mondott az a masik simlis is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!