Christmas Holiday: tridenti mise egy 1944-es filmen

2015. december 25. 16:52

A Universal Pictures 1944-es filmjében, a Christmas Holidayban egy tridenti rítusú éjféli misét mutatnak a Los Angeles-i Szent Vibiána-katedrálisban, három percben.

2015. december 25. 16:52

Három percnyi, a liturgikus reform előtti, régi rítusú mise került bele a Universal Pictures 1944-es, Christmas Holiday című filmjébe. A karácsonyi éjféli misét a Los Angeles-i Szent Vibiána-katedrálisban celebrálják.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. február 24. 19:05
Mit ne keverjek mivel? Folyton azt játszod, hogy csak te állítasz valamit, amiről jól tudod, hogy mindenki vallja, aki szóba állt veled. - Mindenki, aki szóba állt veled, vallja, hogy az "egyesítő erő" rossz fordítás, de te azzal nyomulsz, hogy ezt velünk szemben állítod. Hazudsz. - Mindenki, aki szóba állt veled, vallja, hogy a Szentlélek közösségére vagyunk meghívva, de te azzal nyomulsz, hogy ezt velünk szemben állítod. Hazudsz. Az összes vita közöttünk annyi és nem több - akárhogy is próbálod habosítani - hogy szemben veled, Alácsi fordítási javaslatát nem tartjuk jobbnak, mint amit minden vasárnap imádkozunk a Szentmisében. Ebből persze az is következik, hogy egyenlőre nem tűnik időszerűnek a püspökökhöz fordulni az ügyben.
Csomorkany
2016. február 24. 19:05
Hja, kérem, ez itt egy web-oldal. Itt (meg azt hiszem, sehol) te nem az egyház tanítója vagy, hanem egy velem egyenlő nick, aki mindig számíthat tőlem a sandaságai leleplezésére. Jópofa pl, hogy "szemtelenséggel" vádolsz azok után, hogy sorban kioktattál arra, amiről világosan leírtam, hogy vallom. Való igaz, mást értünk szemtelenségen, és mást értünk csúnya szavakon. Számomra a te magatartásod tűnik erősen szemtelennek, és csúnya szónak pl. Alácsitól a "pszeudo-makedonianizmus".
acido domingo
2016. január 27. 17:25
Kordart reinkarnálódott. Vagy inkább újra megnickesült.
hakos
2016. január 15. 17:59
Ahová a só jut, ha elveszíti az ízét..... Kissé sarkosan fogalmazva: egy civilizációt megalkotó kovászból az ambícióiban a bélyeggyűjtők egyletével versenyző egyesületté...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!