Majd' négyszázezer határátlépővel szemben intézkedtek 2015-ben

2016. január 01. 15:15

Tavaly összesen 391 384 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a honlapján.

2016. január 01. 15:15

Az adatok szerint a tavaszi hónapokban naponta több száz, nyáron már több mint ezer migránst fogtak el. Augusztusban több napon át a kétezret, sőt a háromezret is meghaladta az illegális határátlépés miatti elfogások száma – derül ki a Police.hu-n olvasható adatsorból.

Az MTI által idézett számok szerint szeptember 15-én – a magyar-szerb határ lezárása előtti nap - 9380-an jöttek át a határon. Szeptember közepétől a magyar-horvát határral tolódott át súlypont: naponta több ezer – volt hogy 7-8 ezer – bevándorló érkezett. A magyar-horvát határszakaszon október 17-től áll a határkerítés, azóta a Balkánon át érkező migránsok Szlovénián és Ausztrián keresztül igyekeznek, elsősorban Németországba.

A tömeges bevándorlás kezelését célzó kormányzati törvénycsomagot szeptember 4-én fogadta el a parlament kivételes eljárásban. Ennek részeként több ponton szigorították a büntető törvénykönyvet is. Ezek alapján önálló büntetőjogi tényállás lett a Btk.-ban a határzár tiltott átlépése, megrongálása és a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása. Ezek elkövetése esetén a szabadságvesztés mellett – bizonyos esetekben halasztó hatállyal – a kiutasítás büntetését is mindenképpen ki kell szabni.

Szeptember 15. óta bűncselekménynek minősül, ha valaki a határkerítés illegális átlépésével jut be Magyarországra.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2016. január 01. 17:33
"Tavaly összesen 391 384 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök" Ennyi magasan képzett orvos, mérnök! Németországból a kerítés is orvosokból, ápolókból, mérnökökből lesz. Na ja! Nincs min csodálkozni, mert nagy a Merkeli kompánia.
Nannyó
2016. január 01. 17:03
Tudjuk, hogy hány arab kapott Magyarországon letelepedési engedélyt? Csak kérdezem, mer' a fővárosban iszonyú sok mászkál belőlük... Nameg, az is érdekelne, hogy a szerelmes Zsohár Zsuzsának a szír pasija kapott-e magyarországi tartózkodási engedélyt?
lynx
2016. január 01. 16:30
Gyertek, csak gyertek, még a végén 5-ről 0%-os lesz a disznóhús ÁFÁja! :)
Starlord
2016. január 01. 15:33
Felelőtlen szülök, elengedik a csillogó szemű gyerekeket felügyelet nélkül otthonról. :( Jobban kéne vigyázniuk ezekre az áldott jó gyerekekre, el ne csatangoljanak otthonról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!