A közel-keleti keresztényeknek gyűjtenek a katolikus templomokban

2016. március 11. 21:38

Immáron hagyományosan a nagyböjti időszakban a közel-keleti keresztények számára szervez gyűjtést a katolikus egyház a templomokban. Tavaly a magyarországi katolikusok több mint 58 millió forintot adakoztak össze.

2016. március 11. 21:38

A Közel-Keleten élő keresztények javára gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel. Ahogy Szent Pál kéri a korintusi híveket, hogy segítsék nagylelkűen a jeruzsálemi, szűkölködő híveket, úgy hirdet a Szentszék – az ősi hagyományt követve – a nagyböjti időszakban templomi gyűjtést a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztények javára. Ferenc pápa szavai szerint „mindannyiunk felelőssége, hogy a szolidaritás cselekedeteivel a reménység magvait elhintsük” – olvasható a közleményben.

Az előző évi gyűjtésen a magyarországi katolikusok több mint 58 millió forinttal segítették a szentföldi keresztényeket.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. április 02. 18:54
Azoknak gyűjtsél te!
Sulammit
2016. április 02. 18:54
A keresztény egyházak a magyar keresztényeknek is gyűjt, nagy rendszerességgel. Te ebből, hogy hogy kimaradtál? Pedig, még a TV-n keresztül is hirdettek gyűjtést. Más pénze miatt pedig ne fájjon a fejed.
péterx
2016. március 15. 21:23
Le a kalappal a katolikus hívek előtt , akik folyamatos nagylelkűséggel adakoznak , áldozatosan támogatva a nélkülözőket . Így , a szolgáló szeretet által alakulnak az örök boldogságra képessé !
Gombóc XVI. Artúr
2016. március 15. 18:24
Ennek semmi köze nincs a fajgyűlölethez. Szerinted lehet mindenkinek gyűjteni? A katolikusoknak felrovod, hogy "csak" a keresztényeknek gyűjtenek, de az általad felsoroltaknak nem rovod fel, hogy ök nem gyűjtenek a hittársaiknak. Hogy is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!