Anya, apa, gyerekek – európai polgári kezdeményezés a házasságért és a családért

2016. szeptember 21. 11:25

Az Európai Uniónak mihamarabb szüksége van a házasság és a család egyértelmű definíciójára – vallja az Emberi Méltóság Központ, és ezért elindította az AnyaApaGyerekek (MumDadandKids) elnevezésű európai polgári kezdeményezést, amelyhez mind a 28 EU tagállam állampolgára csatlakozhat a 211/2011 uniós rendelet alapján.

2016. szeptember 21. 11:25

„Tegyünk együtt a házasságért és a családért Európában! Írja alá Ön is a legnagyobb európai kezdeményezést, hogy az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család. A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.

(...) 

Bebizonyosodhat, hogy milyen rengetegen vagyunk, akik hasonlóan gondolkodunk: tudatosan megvonni a gyermekektől az édesapát vagy az édesanyát, és a valós leszármazását megfosztani tőle igazságtalan és természetellenes. A férfi-nő házasságának és a szülő-gyermek kapcsolaton alapuló leszármazásnak védelme korunk feladata! Ha nagyon sokan aláírjuk, kezdeményezésünket nem söpörhetik le az asztalról, szükségszerűen az EU napirendjére kerül” – szól az Emberi Méltóság Központ felhívása. 

A petíció aláírható online és papíron is, itt: http://www.mumdadandkids.eu/hu.

Részletek a kezdeményezőkről itt olvashatók: http://www.mumdadandkids.eu/hu/rolunk

Részletek a kezdeményezésről itt olvashatók: http://www.mumdadandkids.eu/hu/a-kezdemenyezesunk

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2016. szeptember 21. 15:03
Mondjuk ha egyik oldalról azt mondjuk, hogy az EU ne szóljon bele abba, hogy mondjuk Magyarországon mi a házasság definíciója, akkor azért elég vicces egy olyan kezdeményezés, ami meg a heteronormatív házasság-definíciót erőltetné rá azokra a tagállamokra, ahol a melegházasságot már bevezették vagy tervezik bevezetni... :)) Szóval döntsük már el, hogy tagállami hatáskör-e a házasság definíciója vagy sem... :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!