Kerék-Bárczy Szabolcs kilépett a DK-ból

2016. szeptember 01. 13:42

Gyurcsány Ferenc pártjának egyik alapembere hagyja ott a Demokratikus Koalíciót. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF-et is megjárt volt los angeles-i főkonzul azt követően lépett ki a DK-ból, hogy a 168 Óra csütörtöki számában keményen ostorozta pártját és a baloldali ellenzéket.

2016. szeptember 01. 13:42

Szűkszavú közleményt küldött csütörtök délután a Mandiner szerkesztőségének a DK. „A Demokratikus Koalíció mai elnökségi ülésén Kerék-Bárczy Szabolcs bejelentette, hogy lemond pártelnökségi tagságáról és kilép a DK-ból. A DK megköszöni Kerék-Bárczy Szabolcs eddigi munkáját” – áll a párt szóvivője, Gréczy Zsolt által jegyzett közleményben.

Kerék-Bárczy Szabolcsot az Index és a hvg.hu is kereste, ám a korábban az MDF-et is megjárt volt los angeles-i főkonzul egyik portálnak sem akarta kommentálni a döntést.

A hvg.hu szerint a 168 Óra csütörtöki számában rejlik a megoldás: Kerék-Bárczy Paradigmaváltást! című cikkében ugyanis keményen ostorozza mind pártját, mind a baloldali ellenzéket. A jelenlegi formájában a demokratikus ellenzék alkalmatlan az Orbán-rendszer leváltására, egyetlen politikusa sincs, aki reálisnak tartaná a 2018-as választási győzelmet, áll Kerék-Bárczy írásában.

A győzelemhez a politikus szerint gyökeres stratégiai fordulat kell, a választásokat ugyanis csak középről lehet megnyerni, írja. „A Demokratikus Koalíció azon, jelenleg is érvényes stratégiája, hogy úgy váljon vezető kormányváltó erővé, hogy először a baloldalon veszi át az elsőséget, majd ezt követően nyit középre a majdani választási győzelem reményében és érdekében, megbukott.”

„Már egyre több tagunkban merül föl, hogy egy sor kérdés, amellyel stratégiai és szervezeti szinten foglalkozunk, korántsem a 2018-as győzelmet szolgálja, hanem azt, hogy egy-két tucatnyi vezetőnk képviselői helyhez jusson” – áll a 168 Órában megjelent írásban.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grad
2016. szeptember 02. 13:46
Egy lököttel kevesebb. " hanem azt, hogy egy-két tucatnyi vezetőnk képviselői helyhez jusson” Jaaaj, ez vplt a gyurcsányizmus legfőbb célja mindig is. Ez még nem is lenne baj, ha mellett tudtak volna kormányozni, azonban egy pszichopatával az élen ez elég nehéz.
Pinter68
2016. szeptember 02. 11:45
Nehéz manapság a megélhetési politikus helyzete. Strapás dolog mindig kitalálni, hogy kihez érdemes idomulni.
formaegy
2016. szeptember 02. 10:26
Most hallottam a Hír-tv-n, hogy a Dk-ban csalódottak egy új szerveződésben gondolkodnak. Egy újabb osztódás. )))
Peter8811
2016. szeptember 02. 08:10
A pondró is elszokta hagyni a pöcegödröt légyformájában, hogy máshol tovább építse a kolóniáját, amit ma baloldali értékeknek hívnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!