Gyermekrajz kiállítás a Gyermekklinikán

2016. december 08. 11:17

Kiállítás nyílt a Karácsony a családban című rajzpályázatra érkezett alkotásokból Budapesten, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika ambulanciáján, ahol a legjobb alkotókat díjakkal jutalmazták.

2016. december 08. 11:17

Az Őrzők Alapítvány által kiírt pályázatra 62 gyermek készített rajzokat, festményeket és montázsokat. A kiállítás megnyitóján Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a pályázat fővédnöke meglátogatta az intézményben gyógyuló gyerekeket.

„Ritka esemény, hogy ilyen magas szintű állami képviselet ellátogat az intézményünkbe, amely az itt folyó munka, az itt kezelt gyerekek iránti társadalmi szolidaritásnak a jele és jelentőséggel bír a gyermekek számára is” – hangsúlyozta Szabó András, a klinika igazgatója, aki elmondta, hogy a klinikán kezelt gyerekek komoly és kemény harcon keresztül küzdenek meg az egészségükért.

„Intézményünk megpróbálja biztosítani számukra azt az élményt és azt hangulatot, amellyel el tudjuk terelni a gyerekek figyelmét a betegségükről és visszahozzuk őket a társadalmi létbe” – mondta az intézmény vezetője, és felhívta a figyelmet arra, hogy advent idején ez a kiállítás olyan erkölcsi, szellemi és hangulati töltetet ad a beteg gyerekeknek, amely segíti őket, hogy jó hangulatban éljék meg az ünnepet.

A díjakat három kategóriában (óvodások, illetve alsó és felső tagozatos általános iskolások) osztották ki. Minden kategóriában három díjat adták át. Az alkotások három tagú zsűri bírálta el, amelynek tagjai Rofusz Kinga, gyermekkönyv-illusztrátor, Mészáros Tamás Endre és Sebők Alexandra gyógyult fiatalok voltak.

A különdíjakat ugyancsak három kategóriában Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége nyújtotta át a gyerekeknek. A gyerekek rajzait bemutató kiállítás január közepéig tekinthető meg a klinika ambulanciáján.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!