Óriási pénzmosást derített fel a NAV

2017. június 14. 14:33

18 milliárd forintnak megfelelő drogpénzt mosott tisztára egy 36 tagból álló nemzetközi bűnszervezet. Emellett illegális cigaretta forgalombahozatalával százmilliókat kaszáltak.

2017. június 14. 14:33

„A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomzói 18 milliárd forint kábítószer-kereskedelemből származó pénz tisztára mosásával gyanúsítják egy nemzetközi bűnszervezet 36 tagját” – írja a HVG. 

Egy Budapesten élő egyiptomi férfi és magyar társa irányította a csoportot. A tagok Hollandiából és Németországból éveken át autóba rejtve hoztak kábítószer-kereskedelemből származó pénzt Magyarországra. Ezt később Szlovákiában bankszámlákra fizették be, majd távol-keleti országokba utalták át.

A bűnszervezet Ukrajnából és Szerbiából származó adózatlan cigarettát is vásárolt Magyarországon. Az árut az Európai Unió országaiban értékesítették. A cigarettát kisteherautókkal, családi utazás látszatát keltve, vagy dupla hátfalú kamionokkal csempészték.

A gyanú tárgya 18 milliárd forint értékű valuta. Az illegálisan forgalmazott cigaretta értéke pedig majdnem 780 millió forint. A bűncselekmény nemzetközi szálait az Europol segítségével derítették fel.

A 36 gyanúsítottnak várhatóan bűnszervezetben elkövetett pénzmosás mellett orgazdaság miatt kell felelnie. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 14. 15:34
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!