Fölszállott a páva: pénteken itt a döntő!

2017. december 27. 10:55

Pénteken rendezik meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor idei döntőjét, amelyben tíz produkciót láthatnak a nézők.

2017. december 27. 10:55

A Duna televízióban élőben közvetített első középdöntőből tovább jutott a Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és az Ördöngös Zenekar, a második középdöntőből pedig Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a Pósfa Zenekar, Fodor Mátyás, a Tatrospart Néptánccsoport és a Kalotaszeg Legénytársulat. Közülük kerülnek ki az év legjobb produkciói.

A kategóriagyőztesek mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját. Szavazni alapdíjas sms-ben lehet az adás ideje alatt, a szavazást a műsorvezetők indítják és zárják le. Egy telefonszámról legfeljebb 20 szavazatot lehet küldeni, az sms-nek csak a versenyző kódját kell tartalmaznia. A telefonszámok és a kódok megtalálhatók a Fölszállott a páva Facebook-oldalán, valamint a mediaklikk.hu/pava oldalon.

„Ezek a fiatalok megtanultak szórakozni” – idézi a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye Sebő Ferenc zsűrielnököt. A Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze mellett idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatért a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

Az ötödik évad befejezéseként a műsor a Kodály-emlékév előtt tiszteleg. A tehetségkutatót a Liszt-díjas Molnár Levente operaénekes és a Magyar Állami Népi Együttes közös produkciója zárja, akik erre az alaklomra készítették Erdélyi táncok Kodály népdalfeldolgozásaival című előadásukat. 

Novák Péter Morvai Noémivel vezeti a műsort.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza ötödik alkalommal megrendezett közös műsorában 4 kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2017. december 27. 11:14
Csodálatos műsor!!!!!!!!!!!!!!!!
Apáczai
2017. december 27. 11:13
Csak ne énekelj és ne táncolj túl jól, mert lepontoz a zsűri, mint ahogy Gellén Péterrel is tette. Szó szerinti indokuk volt. Meg az, hogy "jobban táncolsz, mint ahogy tudsz", vagy az, hogy "Európában senki nem tudja utánad csinálni". Érdekes indoklások, ugye? Vagy az igazi okot - ugyancsak a zsűrire nézve - ciki lett volna kimondani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!