Mikroagresszió van a Marquette Egyetem címerén?

2018. március 28. 08:55

Amerikai liberálisok kiakadtak az egyetem névadójának elnyomó viselkedésén.

2018. március 28. 08:55

A Marquette Egyetemen diákok és oktatók egy csoportja szót emelt az intézmény címerében található kép ellen – írja a Campusreform.org. A kifogásolt képen egy fehér pap egy indián vezető szolgálatait veszi igénybe az Újvilágban. A tiltakozók szerint az ábrázolás „mikroagressziónak” tekinthető.

A címer egyébként az egyetem névadóját, a francia Jacques Marquette atyát ábrázolja. Az egyik professzor szerint Marquette kihasználta az indián vezető gazdasági kiszolgáltatottságát, amikor felfogadta, hogy igénybe vette a szolgálatait.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2018. április 01. 13:22
Felfogadta? Hát nem ez a drágalátós szent PIAC amiről a libsik mindig áradoztak? Amiben mindenki egyenlő esélyekkel indul mert úgyis saját magát szabályozza? Hol itt a GOND agyhalott némberek?
qwrtzq
2018. március 29. 13:51
" kihasználta az indián vezető gazdasági kiszolgáltatottságát, amikor felfogadta, hogy igénybe vette a szolgálatait." ja igen amikor az USA a fogyasztói társadalma számára gyártja indonéz gyermekmunkával a pl.: ruházati termékeit, akkor az a nemzetközi gazdaságok közötti komparatív előny, ha meg kultúrát kell rombolni, akkor elnyomás rasszizmus fasizmus...
qwrtzq
2018. március 29. 13:49
" kihasználta az indián vezető gazdasági kiszolgáltatottságát, amikor felfogadta, hogy igénybe vette a szolgálatait." és honnan olyan kurvaismerős nekem ez a viszony?
I_Isti
2018. március 28. 21:50
Tehát a fegyvertelen pap követ el éppen "mikroagressziót" az egyébként felfegyverzett őslakosokkal szemben. Aztaaaa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!