Kaland, közösség, kihívás – Zajlik a jelentkezés a FIT Programba

2018. május 08. 22:29

A Mathias Corvinus Collegium felső tagozatosoknak szóló rendhagyó tehetséggondozó képzésére még lehet jelentkezni az ősszel ötödikbe lépő diákoknak.

2018. május 08. 22:29

A Fiatal Tehetség Program (FIT Program) egyedülálló kezdeményezés, amely felső tagozatos általános iskolásoknak biztosít ingyenes, komplex szemléletű tehetséggondozást az ország hat régiójában (Budapest, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szolnok, Veszprém központtal), illetve a határon túl, Kárpátalján, Beregszászban is. 

A FIT Program a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó képzésrendszerének első pillére, amely a kiemelkedő képességű gyermekek számára szervez az iskolai oktatáson túlmutató, ugyanakkor a mindennapi világunkhoz sok szállal kapcsolódó foglalkozásokat. Célul tűzte ki, hogy az érintett szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését és a későbbi tudatos pályaválasztást. Hosszabb távon célja a tehetséges diákok érvényesülési lehetőségeinek biztosítása, a tudatos állampolgárrá válás elősegítése, a szűkebb és tágabb közösségük sorsáért felelősen gondolkodó és cselekvő értelmiségi bázis kialakítása.

A FIT-diákok olyan izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt példul, mint a robotika, a drónok világa, az egészségügyi és pénzügyi tudatosság, a médiaismeretek és filmkészítés vagy épp a középkori kalandozások. A foglalkozásokat szombaton tartják, a képzés szakmai védnökei pedig dr. Kádár Annamária és dr. Bagdy Emőke.

Hogy vélekednek a FIT Programról a diákok? A képzés honlapja szerint:

Az a jó a FIT Programban, hogy sokféle dologgal találkoztam, amikről azelőtt nem hallottam, és úgy szívtam magamba az új ismereteket, hogy szinte észre se vettem. Nagyon játékos az egész, feldobja a hétvégémet!"

Mielőtt jelentkeztem, az osztálytársaim kinevettek, hogy ki az az őrült, aki szombaton is tanulni akar... Miután felvettek, már nyugodtan állíthatom, hogy nem volt igazuk! Csupa játék és móka, de sokat fejlődünk általa!

Jelentkezni szülői és tanári ajánlással együtt lehet a fit.mcc.hu oldalon június 30-ig, illetve a férőhelyek elfogyásáig.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2018. május 08. 23:08
hajrá skacok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!