Nem azt állítom, hogy nincs felmelegedés

2018. május 15. 07:45

Szerintem az az összeesküvés-elmélet, amelyik azt állítja, hogy emberi tevékenység miatt van a globális felmelegedés. Amögött ugyanis vannak érdekek. Interjú.

2018. május 15. 07:45
Nemere István

„Ön már régen azt állítja, hogy – a tudomány és a mindennapi tapasztalatok, a zsugorodó antrarktiszi jégtakaró stb. ellenére – a klímaváltozás egy blöff. Ezzel mellesleg a mostanában az amerikai elnök is sokat turnézik. Erről is ír könyvet?

Legalább hat éve bombázom a kiadókat a Klíma-blöff című könyvem ötletével. Nem kellett eddig. Trump – akiről nem állíthatjuk egy intellektuális mérföldkő – egyébként rosszul fogja fel ezt a dolgot. Én nem azt állítom, hogy nincs felmelegedés. Az van, mindennap tapasztaljuk. Csak azt nem az ember okozza. Bemesélték mindenkinek, hogy az ember ipari tevékenysége óta vannak ilyen kedvezőtlen változások. 600 ezer évre visszamenőleg megvannak a jégminták, amik mutatják, hogy ilyen és ennél nagyobb felmelegedések már voltak többször is. A Mars is melegszik, pedig ott viszonylag kicsi az ipari termelés. A klíma-hullámvasutat a Nap tevékenysége okozza. De csak azokat a kutatásokat finanszírozzák már régóta, amik azt bizonyítják, hogy az ember okozza a felmelegedést.

Ez egy klasszikus összeesküvés-elméletnek hangzik.

Szerintem az az összeesküvés-elmélet, amelyik azt állítja, hogy emberi tevékenység, a szén-dioxid-kibocsátás miatt van a globális felmelegedés. Amögött ugyanis vannak érdekek. Egy nem létező dologra építenek egy csomó üzletet.

Elérkeztünk akkor megint a konteó-viták klasszikus végéhez. Beszéljünk inkább a kortárs irodalomról. Szokott ilyet olvasni?

Nem, vagy csak nagyon ritkán. Nincs időm. Most, hogy megyek előre az időben (hogy finoman határozzam meg az öregedésemet), egyre türelmetlenebb vagyok, és sajnálok minden percet, amit nem a munkámmal töltök. Ha állok a sorban, azon mérgelődöm, hogy az alatt mennyit írhattam volna.

Mi a cél, 1000 könyv?

N.I.: Nincs kitűzve semmilyen szám. Az 1000 szép kerek szám lenne persze, de ha már a 723-at túlszárnyalom, akkor is örülök. Barbara Cartland írt ennyit, ő tartja a világrekordot.”

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abeille1976
2018. május 16. 07:32
Szerintem a klímaváltozás megállításához semmi mást nem kell tenni jelenleg, minthogy tulajdonképpen mindent! atomenergiával kell helyettesíteni a világban, amit nem lehet megújuló erőforrásokkal üzemeltetni. Magyarán, a személygépjárművekben, szerintem miniatürizált atomerőműveket kellene alkalmazni. Ez ha rendesen meg van csinálva, (szerintem már kész a technológia, de az olajlobbi titokban tartja hogy amikor már tarthatatlan a helyzet akkor hirtelen előrukkoljanak vele és továbbra is ugyanoda menjen a pénz ahová eddig..) akkor szerintem azzal az ötlettel kombinálva, hogy a radioaktív hulladékot hegyek mélyébe kell tenni, akkor megoldható az ún. fenntartható fejlődés. Egyébként szerintem az alapján, hogy Pakson kb. 15 havonta cserélnek üzemanyagot, biztos hogy miniatürizálva=kocsi is megoldható lenne a dolog. Tessék csak elképzelni, hogy egy kocsit nem kell tankolni 1 évig. Hatalmasat fejlődne a világ.
ÁrPi
2018. május 15. 17:30
Egyébként nekem Nemere "Másodfajú háború" gondolatmente volt igazán újdonság anno már / még 2000. előtt...
balsors
2018. május 15. 16:53
Vénségére elment az esze.
Ígymegyez
2018. május 15. 16:14
Mandiner szakértői klub. Unatkozó nyugdíjasok, munkahelyi lógósok, akik ráérnek folyton itt nyavalyogni. Szép idő van, visszamegyek a szabad levegőre CO2-t fújni, O2-t szívni. Boldog vitanapot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!