Úgy látszik, az ország kompatibilis Orbán Viktorral

2018. augusztus 25. 17:35

Beszorítottak a baloldalra, holott soha nem szimpatizáltam a szocialistákkal, bár baloldali érzelmű vagyok. Interjú.

2018. augusztus 25. 17:35
Hernádi Judit

„2012-ben, az alaptörvény beiktatása után szállt ki a Heti Hetesből. Miért?

Egy demokráciában lehet viccelődni a hírekkel. 2012 után már nem volt demokratikus a helyzet, és ez már cseppet sem vicces. Évekig őszintén, naivan hittem abban, hogy változás történik az országban, van értelme a véleményalkotásnak. A frappáns megmondásokkal igyekeztünk a jelenségek lényegére rávilágítani. De rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Ráadásul beszorítottak a baloldalra, holott soha nem szimpatizáltam a szocialistákkal, bár baloldali érzelmű vagyok.

A csalódottság az oka, hogy a 2018-as parlamenti választások utáni kormányellenes tüntetésre már csak videóüzenetet küldött?

Úgy éreztem, muszáj megtennem mindazok nevében, akik át lettek verve, de ezt a forradalmat már nem nekem kell megvívnom, csak a szívemet tudom odarakni. Őszintén hiszem, hogy ami elkezdődik, annak vége is lesz, de mindannyian benne vagyunk a választási eredményben. Úgy látszik, az ország kompatibilis Orbán Viktorral.

A zaklatási botrányokra generációs különbségek mentén reflektálnak: a fiatalok elítélik, az idősebbek árnyaltabban látják a helyzetet. Hogyan viszonyul a #metoo-mozgalomhoz?

A problémát abban látom, hogy a #metoo-kampány megállt a hatalmukkal visszaélő férfiak leváltásánál, megszégyenítésénél, ráadásul valószínűleg félúton. Nem kívánok vért, még csak azt sem gondolom, hogy ezek az emberek ne lehetnének többé vezetők, szakértők, rendezők, politikusok. Az a bajom, hogy a valódi szembesítés, belátás és bocsánatkérés elmaradt.”

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. augusztus 27. 12:18
Olvasva sok hozzászólást végtelenül sajnálom, hogy egyetlen "heti hetest" sem volt szerencsém látni-:)
Gyéressy Károly
2018. augusztus 27. 11:01
Komcsi zsidó luvnya.
józan paraszti ész
2018. augusztus 27. 09:15
Ilyen amikor a buta tyúk osztja az észt. A heti hetes nem értelmiségi színvonal. de gálvölgyi-hernádi duó butasága még ott is kirívó volt.
22-es csapdája
2018. augusztus 27. 09:15
"Úgy látszik, az ország kompatibilis Orbán Viktorral" Kora előrehaladtával csak leesik valami a művésznőnek. A következő lépés a megvilágosodás felé az lenne, ha feilsmerné azt is, hogy velük - belpesti megmondóemberekkel - viszont nem kompatibilis. Abban már nem is reménykedem, hogy ezután levonja a végleges konklúziót: itt kell hagynunk Magyarországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!