A lengyelek szabadságára emlékezik a közmédia

2018. november 11. 09:59

Tematikus nappal készült vasárnapra az M5 csatorna.

2018. november 11. 09:59

Vasárnap ünneplik Lengyelország függetlenné válását, országszerte ünnepségekre készülnek. Itthon az M5 csatorna tematikus nappal készül – számolt be róla a Híradó.  

„Régóta készülünk már erre a napra. Különféle helyszínekről is bejelentkezünk, ahol a lengyel függetlenséghez kapcsolódó budapesti eseményeket szerveztek, ilyen a függetlenségi futóverseny is” – közölte Siklósi Beatrix csatornaigazgató. Mint elmondta, egy vetélkedővel is jelentkeznek, élve a lehetőséggel, hogy játékosan adjanak át információkat.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöldalma
2018. november 11. 15:58
Nekünk gyakorlatilag a Monarchia szétesése ez a nap, amiből az összes szláv nép jól jött ki.
tacsi90
2018. november 11. 11:33
Nekünk magyaroknak úgy látszik biológiai szükségletünk a seggnyalás...
a hun
2018. november 11. 11:00
Isten éltesse a független, testvéri Lengyelországot!
robipecs
2018. november 11. 10:27
A lengyelek szabadsága nagyon szép dolog, de ne felejtsük el az sem, hogy a mai Lengyelország nyugati része német. Az előszeretettel Gdansknak nevezett Danzigtól kezdve a porosz területek. Több százezer német él ott ma is, 3-400 ezer biztosan, és bizony a lengyelek rájuk nincsenek tekintettel. Nemzetiségi kérdésben rosszabbak, mint a románok, nem törődnek a saját lengyeleikkel se pl. Ukrajnában, nem is értik a felvetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!