Budapestre jön a Deep Purple

2019. március 25. 10:22

December 9-én lépnek fel a Budapest Arénában.

2019. március 25. 10:22

A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra.

A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt a „70-es évek brit hard rock és heavy metál szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metál zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metál bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

1975-ben a világ „leghangosabb bandája” címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján.

A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A világ egyik legkeményebben turnézó csapataként is számon tartják őket. 1968-tól napjainkig (leszámítva az 1976-1984 közötti kihagyásukat) gyakorlatilag folyamatosan turnéznak a világban.

Ez a csodálatos csapat a legújabb showjukkal december 9-én ismét látható lesz a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek március 27-én 10 órától kaphatók.

(Sajtóanyag)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2019. március 25. 20:05
A Vanilla Fudge-ot nem ismerem, de a Cactus király, róluk eszembe jutott egy másik gyerekkori kedvenc a Grand Funk Railroad...róluk meg a Blue Öyster Cult.Húú mennyi jó zene volt régen.A mai kor egy zenei sivatag.
viewty
2019. március 25. 17:02
Szőke nősen off leszek, de az nem létezik, hogy Steve Morse 64 éves... Az ötvenediket taposta amikor koncerten láttam, azt sem nagyon akartam elhinni. A tehetség tuti fiatalít.
Bell & Sebastian
2019. március 25. 14:56
is = in
Bell & Sebastian
2019. március 25. 14:54
Szép volt, jó volt, elmúlt. Egy ismeretlen BBC felvételük a legjobb, amin szimfonikus nagy zenekarral játszanak vagy másfél órát, konszolidált közönség előtt. Fogalmam nincs, megjelent-e lemezen, de a video bizonyos orosz rajongói oldalakról megszerezhető. Nekem a Blackmore -vonal jobban bejött, a Rainbow és utána a medeival az asszonnyal, mondjuk a Knight is York -ról a The Circle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!