Európai jogorvoslatban bíznak a Bánffy-örökösök

2019. március 05. 13:09

A Bánffy-örökösök abban bíznak, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága rendezi a román állammal fennálló vagyonvitájukat.

2019. március 05. 13:09

A Bánffy-örökösök abban bíznak, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága rendezi a román állammal fennálló vagyonvitájukat. Erről Bánffy Farkas, Bánffy Dániel egyik örököse nyilatkozott az MTI-nek azt követően, hogy a Maros megyei erdőik után több Fehér megyei birtokukat is visszaperelte a román állam. 

„Jelenleg a Strasbourgi bíróságon vagyunk a Maros megyei tízezer hektár erdővel, és a nemzetközi eredmények alapján felújítjuk Fehér megyei pereket is" – fogalmazott kedden Bánffy Farkas.

Hozzátette: a fehér megyei perek egyértelműen bukaresti nyomásra indultak. Ugyanazokra az okokra hivatkozva újítják fel a pereket, mint Maros megyében. „A perújítási beadványokban még a vesszőhibák is ugyanott vannak, tehát egyértelmű, hogy központosított támadás folyik ellenünk" – jelentette ki az örökös.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. március 06. 18:28
Magyar-e vagy? Reppelj. Akkor több esélyed lesz.
fakutya Bobber
2019. március 05. 18:20
Tudtam, hogy a romány cigányokban nem lehet bizni.
flesh ripper
2019. március 05. 17:29
Én helyükben nem bíznék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!