Szobrot kapott II. János Pál pápa

2019. április 07. 17:29

Már az Alföldön is van szobra a hazánkban töretlenül népszerű egyházfőnek.

2019. április 07. 17:29

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője és Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek leplezte le Szent II. János Pál pápa mellszobrát az izsáki Szent Mihály római katolikus templom udvarán.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2019. április 07. 23:49
Valamikor régen fórumozás helyett a szentek életét tanulmányozták a népek, ugyanis sok olyan van, akinek meglehetősen cifra előélete volt, mielőtt a Szentlélekkel találkozott. Ez a fordulópont izgatott mindenkit, nem-e lehetne-e valahogyan előidézni mesterségesen? Nehogymá' itt ítélkezzünk akkor, amikor senki sem tudja, hány Szent Ferencünk van? Szerintem három, ennyiből egynek ismerem az életét, a másiknak meg a felét. Mondhatom, Hollywood évekig megélne bármelyikből. Sorozatra széthúzva minimum húsz.
szalard
2019. április 07. 23:36
II. János Pál, aki nem jött el Erdélybe, csak Bukarestben misézgetett, a román csángóellenes politikát támogatta, a csángók anyanyelvű mise-kérelmét is sorozatosan lesöpörte az asztalról, magyargyűlölő román érseket nevezett ki a romániai katolikusok élére, valóban megérdemel Magyarországon egy csomó szobrot.
Gregorius
2019. április 07. 22:08
Megérdemli. Pályája koraibb szakaszában úgy emlékszem, hogy gyakran járt arrafelé. Rémlik, hogy az egyik alföldi cukorgyárunkban lengyelek is dolgoztak és őket rendszeresen látogatta.
Rony Tronco
2019. április 07. 21:57
Kiskunmajsa ugyi az Alpokban van. Ott is van szobra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!