Az alsóház elnöke elrendelte az ülésszak folytatását

2019. szeptember 24. 13:32

Az ülés a házelnök bejelentése szerint szerdán folytatódik.

2019. szeptember 24. 13:32

Elrendelte a londoni alsóház ülésszakának folytatását a testület elnöke, miután a brit legfelsőbb bíróság keddi végzésében törvénysértőnek mondta ki a londoni parlament ülésszakának lezárását.

A határozatban a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a parlamenti ülésszak nincsen lezárva, tehát jelenleg is tart. Az ülésszak lezárását Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kezdeményezte II. Erzsébet királynőnél. A keddi legfelsőbb bírósági határozat szerint már az uralkodónak az ülésszak lezárására tett indítvány is törvénysértő volt, mivel ésszerű indokok nélkül akadályozta a parlamentet alkotmányos funkcióinak ellátásában.

John Bercow, az alsóház elnöke a parlament épülete előtt tartott, rögtönzött keddi sajtótájékoztatóján közölte: utasítást adott a parlament tisztviselőinek arra, hogy tegyék meg az előkészületeket az alsóházi ülésszak folytatására. Az ülés a házelnök bejelentése szerint szerdán folytatódik. Bercow hangsúlyozta: nem a parlament újbóli összehívásáról van szó, hiszen a legfelsőbb bíróság végzése szerint az ülés nem ért véget.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2019. szeptember 24. 14:01
j vircsaft a javából oh poor british oh poor dynasty the Lord have mercy on you
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!