Próbálják meg nem felélni a város tartalékait!

2019. november 08. 17:16

Már novemberben lemennek a pincébe elmajszolni a télre eltett befőttet. Interjú.

2019. november 08. 17:16
Hende Csaba

„– Ha már érintette az egymás felé tett gesztusokat, hadd kérdezzük meg: Ön gratulált már Nemény Andrásnak? 

– Még az október 13-i választás estéjén. Gratuláltam neki a győzelemhez, és elmondtam, hogy az ajtóm mindig nyitva áll előtte, keressen bátran. Habár 2010 óta három egymást követő országgyűlési voksoláson maradt alul velem szemben, ő sajnos mindhárom alkalommal elmulasztotta a gratulációt. Én azonban fontosnak éreztem tudatni vele, hogy a pártpolitikai szembenállás ellenére minden olyan ügyben számíthat a támogatásomra és segítségemre, ami valóban Szombathely érdekét szolgálja. Nemény András a decemberi és januári, rendkívül durva stílusú kormányellenes tüntetéseken egyaránt vezető szerepet vállalt, ahol válogatott trágárságokat szórtak Magyarország miniszterelnökére – és halkan megjegyezném: rám is. Arról nem is beszélve, hogy a kampányában egyetlen mondata sem volt arról, hogy bármilyen módon is együtt kíván működni a 2022-ig hivatalban lévő kormánnyal. Helyette meséket költött arról, hogy ő majd a nem létező közvetlen brüsszeli forrásokat hozza el Szombathelyre – több tízmilliárd forintos nagyságrendben. Ehhez a szép és nemes kihíváshoz ezúton is sok sikert kívánok! A városunk érdeke viszont azt kívánja, hogy a mesék és vágyálmok birodalmából térjünk vissza a valóság talajára. Szeretném hangsúlyozni: én a közös munkában gondolkodom, és Szombathely sikeréért küzdök. A kormány pedig ahogy eddig, úgy ezután is mindent megtesz majd a város fejlődéséért. A szombathelyiek tehát továbbra is számíthatnak a kormány teljeskörű támogatására.  

– A Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy interjúban arról beszélt: tudatosítaniuk kell az emberekben, hogy ha az ellenzék által megnyert városokban nem valósulnak meg a terveik, az nem az ő hibájuk lesz, hanem kizárólag Orbán Viktoréké. Ön mire számít, ez a politikai játszma várhat Szombathelyre is? 

– Nincsenek kétségeim afelől, hogy a szombathelyi szocialisták a következő játékot fogják űzni: minden fejlesztést megpróbálnak majd saját sikerként eladni, a kudarcaikat pedig a kormány nyakába igyekeznek varrni. Ettől azonban óvva inteném őket, mert amint az előbb is rámutattam: a kampányban Nemény András egyetlen szóval sem beszélt a kormánnyal való együttműködésről, hanem ehelyett, ezt kiváltva tett ígéretet a több tízmilliárd forintos közvetlen brüsszeli fejlesztési pénzekre. Továbbá arra is szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy habár a szocialisták 15,6 milliárd forintos adósságot hagytak ránk 2010-ben, a város polgárainak kemény és kitartó munkájával, becsületes adózásával mégis sikerre vittük Szombathelyt. Mi tehát egy jó állapotban lévő, teli kasszával rendelkező várost adtunk most át Neményéknek. A teli kasszát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy első lépésként azonnal elkezdtek magukra költeni. Ha egy önkormányzati cég vezetőjének 80 millió forintos fizetésére – ami prémiumokkal együtt 120 millió forintra is ugorhat – van pénz, utána nagyon nehéz lesz azt mondaniuk, hogy baj van, forráshiánnyal küzdünk, segítsen a kormány. Most éppen annak lehetünk szemtanúi, amint már novemberben lemennek a pincébe elmajszolni a télre eltett befőttet, de ezt követően januárban ne mondják azt, hogy üres volt az éléskamra. Főleg ne úgy, hogy eközben Molnár Miklós vagy Czeglédy Csaba kezéről meg csöpög a lekvár. Arra kérem Nemény András szocialistáit, hogy fogadjanak el tőlem egy tanácsot: próbálják meg nem felélni, és önmaguk felhízlalására használni a város tartalékait, különben a mohóságukra nagyon hamar rámehet Szombathely.”

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:22
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
brabant89
2019. november 10. 19:47
Jól van, Csabi, nyugodj le.
BőröndÖdön
2019. november 10. 12:00
Hende nertárs még mindig nem ment el orvoshoz.
toef36
2019. november 09. 19:02
A "befőttes üveg" már majdnem üres!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!