Emmi: járványügyi mulasztás miatt kell távoznia a székesfehérvári kórházigazgatónak

2020. április 11. 19:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt váltották le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját.

2020. április 11. 19:46

Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt – tették hozzá.

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát.

A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: „az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott”, emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 12. 12:24
Ki miért felelős. 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről Általános rendelkezések 11. (2) a). Az egészségügyért felelős miniszter a fertőző betegségek megelőzésének és leküzdésének irányításával, illetve felügyeletével kapcsolatos jogkörét az országos tisztifőorvos útján látja el.
brunofullank
2020. április 12. 09:38
Idén terjesztették fel életműdíjra a kórház főigazgatót, akit Kásler egy adminisztrációs hiba miatt azonnal kirúgott
pitypang1125
2020. április 12. 06:58
Nagy szám, majd megoldják.
Menhetten
2020. április 11. 21:53
Valószínűleg kérni, vagy kérdezni merészelt. Bizonyos kérések és kérdések önmagukban támadásnak minősülnek. Vagy a járvány valós adatait közölte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!