Magyarország hozzáértő és eredményes módon kezeli a válságot

2020. április 21. 20:01

Sir Suma Chakrabarti elmondása szerint az EBRD folyamatosan kapcsolatban áll a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező bankokkal, és a visszajelzéseik alapján megállapítható, hogy Magyarország hozzáértő és eredményes módon kezeli a válságot.

2020. április 21. 20:01

Orbán Viktor miniszterelnök telefonon tárgyalt Sir Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével kedd délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélés témája a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági világválság volt. Orbán Viktor részletesen tájékoztatta az EBRD elnökét a magyar gazdaságvédelmi akciótervről – közölte Havasi Bertalan, hozzátéve: Sir Suma Chakrabarti elmondása szerint az EBRD folyamatosan kapcsolatban áll a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező bankokkal, és a visszajelzéseik alapján megállapítható, hogy Magyarország hozzáértő és eredményes módon kezeli a válságot.

A bankelnök véleménye szerint Magyarország azon két tagállam egyike az Európai Unióban, ahol a legkisebb mértékű gazdasági visszaesés várható a koronavírus-járvány miatt.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. április 22. 12:55
EBRD minősíti a magyar gazdaságmentési tettekek hanem mi,mivel mi látjuk ,érezzük annak negatív vagy pozitív hatásait
nemecsekerno_007
2020. április 22. 10:50
Én is optimista vagyok, de meglátjuk. Bármi is lesz a felsőbbrendű ballibáknak biztos nem fog tetszeni. Azok ilyenek.
u.cserkész
2020. április 22. 09:11
Az EBRD-t is megvette az Orbán. Más magyarázat nincs.:-)
A kánya
2020. április 22. 08:36
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ber-fizetes-koronavirus-veszelyhelyzet-elbocsatas-leepites.704739.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!