Elmarad a Bundesliga újraindítása, miután a teljes Dynamo Drezda karanténba került

2020. május 10. 11:53

Két hét kényszerű pihenő vár a Dynamo Drezdával együtt a teljes Bundesligára, mután két játkosuk koronavírus tesztje is pozitív lett.

2020. május 10. 11:53

A németországi labdarúgás terve az volt, hogy minél hamarabb újra lehessen indítani a bajnokságokat, azonban elképzelésük meghiúsult, miután a Bundesliga 2-ben szereplő Dynamo Drezda teljes csapatát kéthetes karanténba helyezték. A karantén oka az volt, hogy két játékos tesztje is pozitív lett. A Bundesliga 2 saját honlapján jelentette be a szurkolóknak a szomorú hírt. A Drezda a Hannover 96 ellen kezdte volna meg a szokatlan szezon tavaszi fordulóját.

„A helyzet intenzív elemzését követően a drezdai egészségügyi hatóság szombaton úgy döntött, hogy az egész csapatnak, beleértve az edzői és támogatói stáb tagjait is 14 napos karanténba kell vonulniuk” – írta a klub. „A karanténintézkedések miatt a tervek szerint a 26. mérkőzés tervezetett napján nem fogunk tudni Alsó-Szászországba utazni idegenbeli játékra” – fogalmaztak.

A Dynamo sportigazgatója, Ralf Minge azt is elmondta, hogy az elmúlt hetekben a csapat hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy visszahozzák játékosaikat korábbi formájukba. A szakmai stáb tagja azt is elmondta, hogy minden előírt orvosi és higiéniai intézkedést betartottak. A Bundesliga ezen a héten jelentette be, hogy folytatják a szezont. A május 16-i kezdetet a kormány jóváhagyta. A bajnokság részletes szabályokat és irányelveket dolgozott ki az edzésekre és a mérkőzésekre a vírus átterjedése kockázatának csökkentése érdekében, ideértve a szigorú teszteléseket is. A pozitív tesztekre való válaszadás kérdésköre ugyanakkor a bajnokság helyett a helyi egészségügyi hatóságokra hárul.

A bajnokság március közepe óta szünetel a koronavírus járvány kitörése miatt. A vírus miatt Fehéroroszországon kívül Európa minden államában leálltak a bajnokságok. Hétfőn a németországi labdarúgó szövetség bejelentette, hogy 10 pozitív esetet regisztrált eddig 1724 játékos és személyzet tesztje során 36 első- és másodosztályú klubnál összesen.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2020. május 11. 14:43
Amúgy a Bundesliga 1 ettől menni fog, nem? https://www.fociclub.hu/2020/05/10/komoly-veszelybe-kerult-a-bundesliga-folytatasa/
brekker
2020. május 10. 19:15
A Fradi egyszer majdnem kiverte valami kupában a Dinamo Dresdent... Aztán mégse sikerült, igaz akkor az NDK ügyeletes bajnokcsapata volt a stazi szponzorálásával. Merkel segíts!
KannibálTatárÚr
2020. május 10. 14:02
Eccerű a megoldás. A nézők fizessenek, mint ha lenne futball. A reklámpénzeket és támogatásokat is szedjék be, mint a bajnokság alatt. Még meg is takarítanak vmit, mert utazgatni nem kell. (Na, azt meg a csapatok fizessék meg, mint ha utaznának). És a gazdaság meg sem érzi a járványt.
sors
2020. május 10. 13:32
Jobb lenne, ha már nem folytatnák sehol sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!