Koronavírus miatt el nem adott söröket oszt ingyen Németország

2020. május 10. 09:29

Egy közép-németországi sörfőzde több ezer liter sörtől szeretne megszabadulni.

2020. május 10. 09:29

A hesseni Willinger Brauhaus sörfőzde korábban olyan éttermeket és hoteleket látott el sörrel, melyek most kénytelenek voltak bezárni a koronavírus eredményezte karanténhelyzet miatt, így árulni sem tudják terméküket. A sörfőzde azonban ahelyett, hogy kiöntötte volna a lefolyón keresztül a rájuk maradt 2600 liter sört, úgy döntött elosztja inkább ingyen. A sörfőzde által előállított sörök nyolc hétig tudják megőrizni frissességüket, így nem várhatják meg velük a karantén végét. További oka a szokatlan döntésnek, hogy a sörfőzde már készülne a karantén utáni időszakra, és ehhez ki kell ürítenie tartályait.

Hosszú sorokban várakoztak a fogyasztók a Willinger Brauhaus előtt csütörtökön, szigorúan betartva az előírt korlátozásokat (2 méteres távolság és maszkhordás). A sörfőzde kifejezte reményét, hogy bőkezűségük megtérül majd a karantént követően, amikor is a „szomjas vásárlók” már vásárolhatnak is tőlük a megszokott keretek közt.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. május 11. 00:48
Buggyant sört tessék, buggyant sört tessék!
Janice
2020. május 10. 17:23
Na ez nálunk úgy menne, hogy átcimkéznék a szavatossági időt és mehet tovább a sőr. De itt ingyen nem adná oda senki Ahogy a dinnyét is a Tesco elé öntötte le a barom, mint hogy kiállt volna a bolt elé és a Tesco árnál jóval olcsóbban eladta volna.
Lotti
2020. május 10. 12:14
Igaz, nem a sörről szól, de.... -Józsi bácsi, maga nem fél a vírustól ? -Nem én fiam, mert jóféle kisüsti pálinkám van. -Dehát az nem jó a vírus ellen. - De a félelem ellen jó...
Bitrex®
2020. május 10. 11:57
A Kőbányai Világos csak nyolc napig volt szavatolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!