Több mint bűn, politikai hiba, amit Karácsony Gergely mond Trianonról

2020. június 02. 18:21

Az ellenzéki főpolgármester átvette a szélsőjobboldali, nacionalista érvelést.

2020. június 02. 18:21
Ungváry Rudolf

„Karácsony Gergely főpolgármester azért kezdeményez Trianon emlékére egy perces néma megállást Budapesten, mert »Magyarország elvesztette területének és nemzeti jövedelmének kétharmadát.« A területi és gazdasági veszteség azonban egy olyan demokratának, akinek nemcsak a politikai egyenjogúság természetes, hanem a más nemzetekhez tartozó emberek kulturális egyenjogúsága is, nem ez a fájdalom. Az ellenzéki főpolgármester ezzel az indoklásával politikailag követő módon átvette a szélsőjobboldali, nacionalista érvelést.

Trianon emléke csak azért nem enyészik el, mert nemcsak a fizikai (mint a holokauszt, az örmény vagy a boszniai népirtás), hanem a természetes és teljesen elfogadató asszimilációval szemben a kényszerű is fájdalmat, sebeket okoz, noha természetesen nem mindenkiben. Azok között, akik szenvedő alanyai, vagy rajtuk keresztül érzelmileg érintettek, sokan lehetnek, akikben sokáig kísértő trauma marad a határon túl és innen is. És ez mindig alkalmat ad a vele való szélsőjobboldali visszaélésre. 

Ez a békediktátum ugyanis nemcsak a szomszéd államokhoz került magyarok és németek megkérdezése nélkül született. Nemcsak a végtelenül igazságtalanul meghúzott határokról szól. Mindez a múlté. Viszont az nem, hogy egy államon belül több nemzet is élhetne teljesen egyenjogúan.”

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. június 04. 07:25
FINGRUDI HÜLYE VAGY.
catalina9
2020. június 03. 16:15
Több mint bűn, politikai hiba, amit Karácsony Gergely mond Trianonról" ez az Ungváry Rudolf egy igazi balfasz!
toef36
2020. június 03. 15:16
SZÉLSŐJOBBOLDALISÁGOT kenegetni Karácsonyra? Agybaj! Összekeveredtek az agyféltekéi ennek az úrnak? Karácsony - SZÉLSŐSÉGES BALOLDALI LIBERÁLIS SZOCIOLÓGUS...
Bukik a Zorbán
2020. június 03. 13:27
Az ÁVÓ Rádióban a két legundorítóbb, K-vonalon bejelentkező kivételezett ez az Ugvári, meg a Bitó László. Amikor ezek beszélnek, az olyan mértéktelenül aljas, alávaló, hogy az már csúcsteljesítmény, pedig ott óriási ám a versen ezen a téren, szokott ott a Kunce, dákósok, stb.. is beszélni. Ennek a két véglénynek a mondandója többnyire abból áll, hogy a többi bolsevisták nem eléggé elvetemültek, nem eléggé hazaárulók, és ostorozzák az elvtársaikat, hogy sokkal gusztustalanabbnak kéne lenniük még annál is, amit művelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!