Sean Connery élete végén demenciával kűzdött

2020. november 01. 12:16

Csendes elszenderedésével a színészlegenda utolsó kívánsága teljesült – emlékezik rá özvegye.

2020. november 01. 12:16
null

Sir Sean Connery felesége, Micheline Roquebrune kezét szorítja az utolsó ismert fotón, mely halála előtt készült és amelyet most az özvegy hozott nyilvánosságra. A színészlegenda élete utolsó hónapjaiban demenciával küzdött. Sir Sean felesége, a 91 éves Micheline emlékezett meg hatalmas szerettel néhai férjéről.

Micheline „csodálatosnak” és „férfimodellnek” tartotta Sean-t tisztelgésében. A pár 45. házassági évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Bahamákon, ahol Sean Conerry 90 éves korában meghalt. Évtizedek óta élt a pár egy karib tengeri szigeten.

Neje felfedte, hogy Sean Connery utolsó hónapjait már teljesen lerombolta a demencia „Ez nem volt már számára élet. A végén már nem volt képes kifejezni magát” – vallotta be Micheline Connery. „Legalább álmában halhatott meg, ez annyira békés volt. Állandóan vele voltam, és egyszercsak elúszott. Ezt akarta.”

A most 91 éves marokkói-francia festőművész, aki színdarabokat is írt korábban, 1970-ben egy golfversenyen ismerkedett meg a skót színésszel, hamarosan pedig második felesége lett. „Gyönyörű, csodálatos életet éltünk együtt. Igazi férfi példakép volt. Nagyon nehéz lesz nélküle, ezt tudom. De ez nem tarthatott örökké, és békésen ment el.”

Sean és Micheline házassága túlélte a színész közismert viszonyát az 1980-as években Lynsey de Paul énekesnő dalszerzővel is. Az utolsó néhány évében Sean Connery ritkán hagyta el a kerítéssel elzárt Lyford Cay közösséget, ahol nyugdíjas éveit töltötte,  2006 júniusában végleg visszavonult a színészettől és ügynökeinek szigorú utasítást adott az összes ajánlat elutasítására.

Micheline korábban kétszer volt házas, Sean pedig első feleségétől, Diane Cilentótól vált el. Előző házassága zajos véget ért, mikor neje a váláskor erőszakos magatartással vádolta. Ebből a házasságából született fia, Jason, aki szintén színész lett. Leghíresebb szerepe Robin Hoodé volt az ITV 1986-os sorozatában. Michelle-nek három gyermeke volt előző házasságaiból, Oliver, Micha és Stephanie.

(Forrás: Daily Mail)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. november 01. 19:19
Emlékezz ember, porból vagy és porrá leszel!...
Nimród vére hej
2020. november 01. 19:15
Isten nyugtassa! A kép a falon kicsit furcsa, csak nekem?
jégecet
2020. november 01. 13:08
"kŰzdött"
kisgul
2020. november 01. 12:46
https://www.youtube.com/watch?v=O9nRs_1AxeA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!