Magyarok, akikre büszkék lehetünk: itt vannak a Highlights of Hungary jelöltjei

2021. február 03. 14:01

A legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, ezen belül a cselekvő lokálpatriotizmust díjazza immár hetedik éve a Highlights of Hungary: erősítenék az elismerés kultúráját és széles körben megismertetnék az inspiráló történeteket. Oláh Zsanettet, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatóját kérdeztük!

2021. február 03. 14:01
null
Sal Endre
Sal Endre

Hét éve alakult a  Highlights of Hungary nonprofit kezdeményezés, amely

évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar teljesítményeket

a Kárpát medencében, akiknek nevéről minden évben a Highlights of Hungary felkért nagykövetei döntenek. A szervezet minden évben olyan embereket kér fel zsűritagnak, akik a maguk területén már példát mutattak. Az idei évben van közöttünk színművész, újságíró, séf vagy éppen a Pet Kupa csapata, akik a környezetvédelemben járnak élen.

Február végén két díjat adnak át, az egyiket a Highlights of Hungary nagykövetei, a másikról pedig a közönség dönthet. A tavalyi esztendő legjobbjaira február 4-től voksolhat a szervezet weboldalán (www.highlightsofhungary.hu), mindenki tíz jelöltre adhatja le a szavazatát.

De miért is fontos, hogy létezik egy ilyen díj? Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon fontos eleme a díjnak, hogy ezzel is

erősítsék az elismerés kultúráját,

megismertessék, bemutassák a rendkívüli teljesítményeket.

„Egyrészt sikerélményt, pozitív visszacsatolást ad a jelöltnek, hogy valami különlegeset alkottak, másrészt példát nyújthatnak sokak számára, nekik sikerült, talán nekem sem lehetetlen.”

A listára a tavalyi esztendő teljesítményei alapján 55 jelölt került, van köztük vidéki falu polgármestere vagy éppen egy közmunkásokból összeállt tésztamanufaktúra, de ugyanúgy megtalálhatók a listán élsportolók is, mint például a labdarúgó Szoboszlai Dominik vagy a nemzetközi szinten is közismert előadóművész, György Ádám. És ami közös bennük, hogy mindannyian értéket teremtettek.

A díjátadót február végén tartják online formában, ahol viszont ott lesz a tíz legtöbb szavazatot kapott jelölt. A két győztes két-kétmillió forintos támogatásban részesül, ám valószínűleg már azok is győztesnek érzik magukat, akiket a nagykövetek jelöltek a listára.

„Szeretnénk, ha a nagyközönség megismerné ezeket a példaértékű életutakat,  fontos, hogy megmutassuk azokat az embereket, a napjaink sokszor névtelen hőseit, akik mögött hatalmas teljesítmény áll, akikre büszkék lehetünk” – folytatja Oláh Zsanett, aki vallja, a Highlights of Hungary

hozzájárulhat ahhoz, hogy méginkább büszkék tudjunk lenni a magyarságunkra,

és ez az 55 jelölt bizonyosság arra, hogy a Kárpát medencében van perspektívája a kreatív teljesítményeknek.

Az ügyvezető igazgató tartja: főleg a mostani, vírussal terhelt időszakban nagy szükségünk van a jó hírekre, a pozitív példákra, arra, hogy megismerhessünk elhivatott, kitartó embereket. „Nagyon sok fiatal keresi magát, a jövőjét és mintákra, példaképekre vágyik. Manapság a közösségi média hatása miatt sokszor ezek olyan külföldi sztárok, akik követése valójában tévutat jelenthet. Ezek a hétköznapi hősök az igazi példák, ezért fontos, hogy megismerje őket az ország.”   

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2021. február 03. 17:10
OLáh Zsanett ide került? Atyaisten......a kerskedőházak botrányai és pénzszórása után még van számára hely?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!