Ferenc pápa szerint a migrációs folyamatok „lehetőséget kínálnak félelmeink legyőzésére”

2021. május 07. 07:28

„Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk” – írta az egyházfő.

2021. május 07. 07:28
null

Az egyházfő az emberek közötti különbözőségektől, valamint a kultúrák találkozásától színes társadalomról és sokszínű jövőről írt. Meg kell tanulnunk másokkal harmóniában és békében élni – jelentette ki. Ferenc pápa megismételte gyakran hangoztatott véleményét, miszerint ehhez „le kell bontani a falakat, és hidakat kell építeni”. Úgy vélte továbbá, hogy a napjainkban zajló migrációs folyamatok „lehetőséget kínálnak félelmeink legyőzésére”.

Megjegyezte, hogy a határokat a találkozás kiváltságos helyszíneivé kell változtatni.

Az egyház 1914 óta tartja meg a vándorlók és menekültek napját,

amely az idén szeptember 26-ra esik, de a pápa üzenetét a Vatikán előre közölte.

Ferenc pápa szerint az emberiség részéről a pandémiát követően az számítana a legrosszabb reakciónak, ha „az egészségügyi vészhelyzetet egy annál is lázasabb fogyasztási láz és egoista önvédelem követné”. A pápa reményét fejezte ki, hogy a járvány után az individualizmust a többes szám első személy váltja fel, máskülönben a „legmagasabb árat azok fizetik meg, akik könnyűszerrel válnak másokká, ők az idegenek, migránsok, kirekesztettek, mindazok, akik a létezés peremére szorultak.”

Azt hangoztatta, hogy üzenetét elsősorban a hívő katolikusokhoz intézi annak érdekében, hogy az egyház minél inkább befogadó legyen.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. május 08. 18:11
I. Luci-Fer-enc, a Rossz Pásztor nyilatkozatát hallották a Kedves Hívek. Aki nyája akoljának kapuját szélesre tárná a farkasok előtt. Aki hazudik és manipulál. "Úgy vélte továbbá, hogy a napjainkban zajló migrációs folyamatok „lehetőséget kínálnak félelmeink legyőzésére." Lehet, hogy neki félelmei vannak, nekünk viszont tapasztalataink az iszlám "migránsokkal" kapcsolatban.
TARR Ferenc dr.
2021. május 08. 11:36
Kedves Bergoglio Bíboros-Ellenpápa! II. András királyunk nevében kikérem magamnak, hogy az istentelen más vallásúakat részesíti előnyben!!!! Ha az ön ÁLKERESZTÉNY felfogása érvényes lenne, akkor MIÉRT VOLTAK A KERESZTES HÁBORÚK, MIÉRT PUSZTULT KI CSAKNEM MAGYARORSZÁG- AMIT AZ ÖN ELŐDEI ÁLSZENT MÓDON EURÓPA VÉDŐ BÁSTYÁJÁNAK NEVEZTEK???? Ha jól tudom,, XVI. Benedek 93. évében teljes szellemi frissességben él Castelgandolfóban! VISSZA vele a pápai székbe! Ön pedig, menjen el Los Angelesbe. Oda való!!!
kovászos cipó
2021. május 08. 09:26
Ez a tiarás argentin kidobóember pedig egy kártékony, vén hülye. Ezt még a hívők is tisztán látják. Szerencsére a pápák között Orbán is akadt, nem csak hullazsinatolók. Érik az idő.
Bell & Sebastian
2021. május 08. 00:21
De attól, hogy a proto-evangéliumban, amit János interpretált és a szír ősegyház legfontosabb irata, nincsen benne, még igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!