Afro-Macbeth-tel nyit a New York-i Filmfesztivál

2021. július 23. 11:06

A Shakespeare-klasszikusból Denzel Washington főszereplésével készült film.

2021. július 23. 11:06
null

Joel Coen új Macbeth-feldolgozásával nyílik meg a New York-i Filmfesztivál szeptemberben - jelentették be csütörtökön a szervezők. A Shakespeare-klasszikusból forgatott film másik főszereplője az Oscar-díjas Frances McDormand.

A Coen testvérek, Ethan és Joel Coen többnyire együtt dolgoznak, de a The Tragedy of Macbeth című film Joel Coen önálló produkciója, a rendezés mellett a forgatókönyvet is ő írta, és a produceri feladatokban is részt vesz.

A 9. New York-i Filmfesztivált szeptember 24. és október 10. között rendezik meg.

(MTI)

Nyitókép: FPA / Full Picture Agency / Full Picture Agency via AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. július 24. 08:38
nagyon kedvelem Denzel Washingont..és azért megértem, a világiirodalom összes klasszikus szerepét fehér színészekre írták..illetve akkoriban nem voltak fekete színészek..és szerintem nyugodtan játszhatják is..ha mondjuk Denzel lady Machbet akarna lenni vagy Júlia.. azt furcsállanám inkább..Ezt meg kell szoknunk, fekete színészek is játszhassanak..a legtöbb darabnak úgyis van átvitt értelme is..A beteges baromság az, ami ellen tiltakozni kellene..Alföldi vagy a Máté szinházában fehér, magyar színészekkel erőszakol meg, ferdít el darabokat és teszi semmivé egy-egy szerző mondanivalóját..na az beteges, gyalázatos..
Gáspár
2021. július 24. 07:15
"Bizony, szörnyűt bukik, Aki úgy elbizakodik!" (III. felvonás, V. szín.)
zakar zoltán béla
2021. július 23. 17:17
leninadolf jól van
satman11
2021. július 23. 16:27
Ki a franc nézi meg ezt a hamisítást...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!