Elhunyt Kántor Péter

2021. július 21. 23:14

A József Attila-díjas költő 71 éves volt.

2021. július 21. 23:14


71 éves korában elhunyt Kántor Péter Babérkoszorú- és József Attila-díjas költő, műfordító. A kiváló művész halálhírét a Magvető Kiadó közölte a Facebook-oldalán.

Kántor Péter tanárként, lektorként, szerkesztőként is dolgozott, emellett – többek közt – Bulgakov, Paszternak és Oszip Mandelstam műfordítójaként is széles körben ismert volt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. július 22. 10:47
Nyugodjék békében. Ha tud. Ilia Mihály a szegedi Tiszatáj kitűnő szerkesztője és a határon túli magyar írók és költők bátor támogatója évekkel ezelőtt egy hosszú cikkben számolt be arról, hogy őt - mint a "subásokat" - megfigyelték és az ÁBTL dossziéjában fent nevezettől is szép számmal talált jelentéseket. (A rendszerváltás előtt be is zúzták a Tiszatáj egyik számát, majd Ilia Mihály egyetemi tanárt leváltották a főszerkesztői posztjáról).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!