Németországban ezrek követelték az afgán légihíd kibővítését

2021. augusztus 18. 07:12

Tüntetők ezrei követelték kedden Németország több városában, hogy a kormány fokozza az Afganisztánban veszélyeztetett emberek kimenekítésére tett műveleteit.

2021. augusztus 18. 07:12
null

Angela Merkel kancellár hétfőn azt mondta, hogy Németország várhatóan akár tízezer embert is kimenekíthet Afganisztánból, köztük olyanokat, akik a német minisztériumok, a hadsereg munkáját segítették az elmúlt időben, így ügyvédeket és aktivistákat is.

Németek: „Légihidat most” és „Van helyünk”

A szervezők szerint a legnagyobb tüntetés a fővárosban, Berlinben volt, ahol a német parlament épülete előtt tartottak nagygyűlést. Itt

A rendőrség szerint a megmozduláson kétezer-százan vettek részt, lényegesen többen, mint az előre regisztrált ötszáz fő.

Számos, egymással szoros kapcsolatot ápoló csoport nyolc németországi városban szólított fel tüntetésre. Kölnben a szervezők szerint mintegy ezren mentek el a megmozdulásra, szintén lényegesen többen, mint az várható volt.

A résztvevők és a jogvédő csoportok felszólították Németországot, hogy gyorsan fogadjon be olyan afgánokat, akikre üldöztetés vár a szélsőséges tálibok hatalomra kerülését követően. Sürgették egyben a kormányt, jelentősen fokozza erőfeszítéseit, hogy menedékjogot nyújtson újságíróknak, nőjogi aktivistáknak, emberi jogi aktivistáknak és másoknak, akiket most fenyegetés érhet.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Moritz Frankenberg

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. augusztus 18. 18:40
"Németország várhatóan akár tízezer embert is kimenekíthet Afganisztánból, köztük olyanokat, akik a német minisztériumok, a hadsereg munkáját segítették az elmúlt időben, így ügyvédeket és aktivistákat is." Agysebészek nem segítették a németeket véletlenül?
TAVIROZSA
2021. augusztus 18. 07:40
Vajon az árvízkárosult és most reménytelen helyzetbe került németek ért volt-e már tüntetés?? Az a tragédia hamar lekerült a napirendről!!
iIonah
2021. augusztus 18. 07:38
Nem lennék meglepve, ha szervezett lipsi csoportok tünciznének. Ettől függetlenül ez az összeomlás elég viharosra és drámaira sikeredett.
aaabbbccc
2021. augusztus 18. 07:33
ketezer ember? ez a baj a mai politikusokkal, hogy fel egy hangos kisebbsegtol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!