Szlovák miniszterelnök: Nincs már szabad lélegeztetőgép

2021. november 19. 17:40

„A kórházak az összeomlás szélén állnak, a lélegeztetőgépek száz százalékban foglaltak” – írta drámai hangvételű üzenetében Eduard Heger.

2021. november 19. 17:40
null

Eduard Heger közösségi oldalán számolt be a drámai szlovákiai járványhelyzetről. Bejegyzésében kitér a csütörtökön bejelentette korlátozásokra, melyek főleg a beoltatlanokat érinti. A kórházban kezelt koronavírusos betegek 80 százaléka közülük kerül ki – emelte ki a szlovák miniszterelnök.

A kimerült egészségügyi dolgozók könyörögnek, hogy lépjünk közbe, mert nem akarnak többé arról dönteni, hogy kit kössenek lélegeztetőgépre, és kit tegyenek ki a halál kockázatának”

– mondta Heger.

A kormányfő hozzátette: a beoltottak mindent jól csináltak, beoltatták magukat, hogy védjék a saját, családjuk, kollégáik és ismerőseik egészségét, a gazdaságot és könnyítsenek az egészségügyi rendszeren. A beoltatlanok azonban megtöltik a kórházakat, holott – mint fogalmazott – a kórházak mindenkiért vannak, a beoltottakért is. Ezért kell lelassítani a járvány terjedését.

Nyitókép: Olivier Hoslet / POOL / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. november 21. 10:50
Olyan kormányt választottak, hogy a Szíjjártó által intézett orosz vakcinát visszavitték Oroszországba, nem tudták, mire való. Inkább nem vesznek levegőt, de oltás nem kell. Tesztelni kell, az meggyógyít.
Járványfigyelő
2021. november 20. 07:59
Hová tették vajon, mert a télen nem hallottam, hogy ne lett volna, akkor pedig 3800 kórházi ápoljuk volt, most meg 2600. Mindazonáltal lakosságarányosan ez a harmada a mi harmadik hullámbeli csúcsunknak, és a második hullámbelinek is a fele.. Messze még a vége nálunk is, de nekünk már most több betegünk jut egymillió lakosra, mint nekik. Nem sírni kell, intézkedni drága tótok.
luisbathhelena
2021. november 19. 22:58
Pedig milyen jól leteszteltétek az egész Felvidéket. 2x is...
Kriszta67
2021. november 19. 22:02
Ma egy dél-pesti buszvonalon dolgozó buszvezetőtől hallottam, hogy reggel meghalt egy 34 éves kollégájuk covidban. Még a fényképét is megmutatta. Persze oltatlan volt, mert mit neki egy covid. Fiatal, egészséges-gondolta. Őrültek az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!